BNP Paribas Open, четвъртфиналМария Сакари – Елена Рибакина 7-5, 6-4Мария

...
BNP Paribas Open, четвъртфиналМария Сакари – Елена Рибакина 7-5, 6-4Мария
Коментари Харесай

Сакари започна трудно, но успя да отстрани Рибакина


BNP Paribas Open, четвъртфинал

Мария Сакари – Елена Рибакина 7-5, 6-4

Мария Сакари се подреди измежду най-хубавите четири на шампионата в Индиън Уелс за пръв път в кариерата си след чиста победа над Елена Рибакина. Гъркинята стартира кошмарно мача и изоставаше с 0-3 в първия сет, новпоследствие съумя да обърне развоя на конфликта и доближи до петия си WTA 1000 полуфинал.

Там нейна съперничка ще бъде защитаващата купата Паула Бадоса, която на четвъртфиналите отстрани Вероника Кудерметова.

Сакари завоюва 76% от точките си на първи начален удар (29/38) и като цяло бе по-резултатна на сервис (48-42). Гъркинята оползотвори три от шестте благоприятни условия за пробив, които се откриха пред нея (50%), до момента в който Рибакина съумя да осъществя единствено един от своите пет брейкпойнта (20%).

Рибакина стартира доста нападателно мача и съумя да пробие още при първото подаване на Сакари, след което завърши третия гейм с ас, увеличавайки преднината си на 3-0, а след това задържа този задатък до 4-1. Изглеждаше, че казахстанката ще завоюва сета без особени проблеми, само че нещата щяха да се трансформират фрапантно.

Сакари усъвършенства доста ретура си и съумя да прекъсне серията на своята съперничка, а след това проби за 4-3, откакто Рибакина позволи двойна неточност при брейкпойнт. Световната №6 продължи да господства и възвърне равенството, само че незабавно по-късно казахстанската тенисистка съумя още веднъж да откри правилния темп и да си върне водачеството при 5-4.

Рибакина реши още веднъж да заложи на очебийно офанзивния жанр, с който стартира мача, само че този път тази тактичност се обърна против нея. Непредизвиканите неточности на международната №20 доста зачестиха, до момента в който Сакари показва забележително самообладание в дългите разигравания и доста добре избираше моментът за офанзива. Гъркинята загуби единствено три точки в последните три гейма от сета и реализира решителен пробив, след който се наложи със 7-5.

В началото на втория сет Рибакина можеше още веднъж да стигне до ранен брейк, само че при 1-0 пропиля цели четири благоприятни условия да го стори. Тези неточности костваха скъпо на казахстанката, защото Сакари атакуваше все по-уверено и пласира няколко чудесни форхенд уинъра, като това и оказа помощ да обърне резултата и да поведе с 3-1. Този брейк се оказа последният в мача и Сакари завоюва със 7-5, 6-4 след тъкмо 100 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР