BNP Paribas Open, четвъртфиналКарлос Алкарас – Феликс Оже-Алиасим 6-4, 6-4Карлос

...
BNP Paribas Open, четвъртфиналКарлос Алкарас – Феликс Оже-Алиасим 6-4, 6-4Карлос
Коментари Харесай

Алкарас с нов полуфинал в Индиън Уелс след първа победа над Оже-Алиасим


BNP Paribas Open, четвъртфинал

Карлос Алкарас – Феликс Оже-Алиасим 6-4, 6-4

Карлос Алкарас ще играе на полуфиналите в Индиън Уелс за втора поредна година. Световният №2 прекъсна отрицателната си серия против Феликс Оже-Алиасим и записа първа победа над канадеца, откакто нямаше извоюван сет в предходните три мача посред им.

Следващият конкурент на испанеца ще бъде Яник Синер, който в профил миналогодишния първенец Тейлър Фриц.

Оже-Алиасим записа повече асове (6-2), само че за сметка на това направи повече двойни (6-2) и непредизвикани неточности (13-8), като в това време Алкарас имаше превес при уинърите (26-24). Водачът на схемата завоюва 81% от точките си на първи сервис (29/36) и оползотвори три от 12-те си благоприятни условия за пробив (25%), до момента в който Оже-Алиасим осъществя един от четирите брейкпойнта, до които съумя да доближи (25%).

Първият късмет за пробив се откри пред Алкарас при 1-1, само че Оже-Алиасим съумя да избегне заплахата. Испанецът обаче продължи да слага съперника си напрегнат и след дълъг и оспорван пети гейм, в който пропиля четири брейкпойнта, в последна сметка реализира задачата си, след което затвърди пробива за 4-2. Оже-Алиасим опита да отговори и имаше късмет да възвърне равенството, само че при 5-4 пропусна брейкбол и Алкарас завоюва подаването си, надделявайки с 6-4 в откриващата част.

Вторият сет стартира с замяна на пробиви, а при 1-1 Алкарас пропусна два следващи брейкпойнта. Равенството в сета се резервира до 4-4, след което настъпи развръзката. С умела композиция от къси топки, прехвърлящи удари и няколко неспасяеми уинъра Алкарас завоюва маратонския девети гейм, след което завърши мача с подаване на 15 за крайното 6-4, 6-4 след тъкмо 2 часа игра.

„ Планът ми през днешния ден беше да бъда толерантен и да оставам в разиграванията. Знаех, че рано или късно възможностите ще дойдат, само че трябваше да се потрудя крепко. Това несъмнено беше един от най-силните ми мачове от началото на годината и съм доста благополучен, че не преставам напред. Днес за пръв път пробих в мач против Феликс и съм доста удовлетворен от това. Опитах се да съм нападателен и да управлявам разиграванията, като нападам втория му сервис и мисля, че се получи “ – сподели Алкарас след мача.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР