BNP Paribas обмисля продажба на бизнеса си с потребителско финансиране

...
BNP Paribas обмисля продажба на бизнеса си с потребителско финансиране
Коментари Харесай

BNP Paribas търси купувач на бизнеса в някои страни от ЦИЕ, включително България

BNP Paribas обмисля продажба на бизнеса си с потребителско финансиране в някои страни от Централна и Източна Европа, в това число България. Причината е желанието на банката рационализира портфолиото си и за набиране на капитал, съгласно източници на Bloomberg.

Към момента френската банка преценя интереса на купувачите към своите интервенции BNP Paribas Personal Finance на пазарите България, Румъния, Унгария и Чехия. Според източниците разискванията са в начален стадий и не са взети дефинитивно решение, написа money.bg.

BNP Paribas Personal Finance има оперира в 30 страни и има над 20 милиона клиенти. Банката предлага кредитни и спестовни услуги и обезпечаване.

По-рано този месец френският заемодател даде заричане за по-висока доходност и по-голяма възвръщаемост на акционерите, макар скока в разноските.

През декември стана ясно, че BNP Paribas продава основаната в Сан Франциско Bank of the West на Bank of Montreal за 16,3 милиарда $.

Акциите в BNP Paribas се покачиха с 48% през последните 12 месеца. Пазарна стойност на сдружението е 82,3 милиарда евро.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР