БНБ пуска сребърна монета за Българския олимпийски комитет. От 20

...
БНБ пуска сребърна монета за Българския олимпийски комитет. От 20
Коментари Харесай

БНБ пуска сребърна монета за Българския олимпийски комитет


Българска народна банка пуска сребърна монета за Българския олимпийски комитет. От 20 март 2023 г. Българската национална банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „ 100 години от основаването на Българския олимпийски комитет “. Цената на монетата при стартиране в обращение е 132 лв..

Монетата ще се продава в Българската национална банка – на две каси в София, пл. „ Княз Александър I “ № 1 и четири каси в Касов център на Българска народна банка в София на ул. „ Михаил Тенев “ № 10.

Всеки клиент ще може да закупи от касите на Българската национална банка единствено по 1 монета, без значение дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, според показано нотариално заверено категорично пълномощие за закупуването на съответната възпоменателна монета.

Междувременно Златната двулевка с Паисий Хилендарски удари 10 000 лв.. Това сподели инспекция на „ Телеграф “ в обявите и аукционите за продажба на възпоменателната монета.Спекулантите изнагляха с безумната надценка на парата, която Българската национална банка пусна предишното лято за 3755 лева Тиражът на златния Паисий беше 4000 бройки, а пред Българска народна банка се извиха дълги опашки от мераклии да се снабдят с скъпата монета. Въпреки рестриктивните мерки, въведени от банката, прекупвачи са се сдобили с по-големи количества, които в този момент оферират на безумна цена. „ Разполагам със 7 бр. налични. Цената е за 1 бр. и е твърда. Не предстои на коментар и пазарлъци “, гласи една от офертите за 10 бона.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР