БНБ каза ясно, че фискалният ни баланс в момента е

...
БНБ каза ясно, че фискалният ни баланс в момента е
Коментари Харесай

Кирил Петков: Цялата тази криза, че държавата фалира беше фалшива новина

БНБ сподели ясно, че фискалният ни баланс сега е на едно от най-високите си равнища за последните 30 години. Цялата тази рецесия, че страната банкрутира и че курсът лев-евро е под риск, беше в действителност една подправена вест. Това разяснява от „ - Демократична България ” пред Нова телевизия.

Бяхме очевидци на конференцията на министъра на финансите и на идващия ден тезите бяха противоположни. А всъщност БНБ сподели ясно, че фискалният ни баланс сега е на едно от най-високите си равнища за последните 30 години, добави Петков.

За 3% дефицит е ясно. Ако си спомняте преди последните избори беше 7% недостиг - смут, дупка, разгром - а действително годината завърши с 2,9% недостиг, т.е. под 3%. И това се случва преди всеки избори, сподели още той.

По неговите думи след няколко седмици ще има  редовно държавно управление и този проблем няма да съществува, тъй че няма потребност от стягане на коланите. твърди, че разликата в държавния бюджет спрямо предишния януари, е по-малката събираемост в Национална агенция за приходите.

Просто ще върнем старите цели на Национална агенция за приходите, които бяхме създали ние, а това е не да се ревизират дребните заведения за хранене, сладкарници фризьорски салони, а огромните компании, тъй че страната да си събере налозите. Предпочитаме налозите да не бъдат вдигани, а Национална агенция за приходите да си прави работата. Вече сме потвърдили, че можем да го създадем и ще го създадем още веднъж. Мярката е доста елементарна - да си събираме Данък добавена стойност от всички компании по един и същи метод, да няма никой над закона и с привилегии, разяснява Петков.

Според него методът да се понижат цените е по-голям фокус върху българското земеделие, и по-точно дребните и междинни ферми.

Гарантирам ви, че когато успеем след 2 април да създадем държавно управление с нашите приоритети, Нидерландия ще ни поддържа за Шенген, сподели още. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР