БНБ и Български пощи да бъдат включени в списъка със

...
БНБ и Български пощи да бъдат включени в списъка със
Коментари Харесай

БНБ и Български пощи влизат в списъка със стратегически обекти под надзора ДАНС

БНБ и Български пощи да бъдат включени в листата със стратегически обекти, които ДАНС да ревизира. Това ще предложи Министерския съвет след хакерската атака, която блокира работата на пощите, заяви министърът на електронното ръководство Божидар Божанов.

Министър Божанов показва, че пощите ще бъдат включени в Закона за киберсигурност, дружно с други обществени предприятия, тъй като сега има такива, които не се управляват от никоя институция по линия на мрежовата осведомителна сигурност.

Всичките над 2 900 пощенски станции в страната, както и сървърите за аварийни копия, бяха извадени отвън строя от вирус, чийто почерк е съветски, както показаха неотдавна от екипа на отрасловия вицепремиер Калина Константинова. Трета седмица услугите на пощите не са възобновени в цялостен размер.

Държавната организация за бежанците също заяви, че е била жертва на хакерска офанзива. Съобщението на министъра на електронното ръководство Божидар Божанов се появи след съвещание тази седмица на Съвета по киберсигурност.

Божанов показва, че все още са блокирани 48 000 IP адреса, свързани със злонамерена интензивност от Русия и Беларус. Започнали са и така наречен " проби за навлизане ".

Доброволци на контракт към този момент ревизират държавните системи за уязвимости и хакерски атаки. В проектите на министерството е да се търси помощ от частния бранш за оперативни наблюдения и отговор, показва Божанов.
https://www.facebook.com/bozhobozhanov.demokrati.bg/posts/294196246242689
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР