BMW сключи договор на стойност над 1 млрд. евро с

...
BMW сключи договор на стойност над 1 млрд. евро с
Коментари Харесай

BMW сключи договор за 1 млрд. евро с китайска компания

BMW подписа контракт на стойност над 1 милиарда евро с китайския производител на акумулатори Contemporary Amperex Technology Ltd, прочут с по-краткото име CATL.

Засега детайлности към договорката липсват, само че по всичко проличава, че CATL ще се трансформира в идващия огромен снабдител на акумулатори за BMW, след корейската Samsung SDI. Остава обаче отворен въпросът дали батериите на CATL ще бъдат употребявани само в модели, създавани в Китай (като новия електрически кросоувър iX3) или ще бъдат вграждани и в европейските коли на компанията.

Сделката с BMW се случва на фона на желанията на CATL да построят нова фабрика за акумулатори в Европа. Германия остава желана дестинация за китайците, защото Mercedes-Benz е друга компания, която също е в листата с евентуални клиенти.

Плановете за развиване на CATL включват и построяването на нов цех в Фуджиян, Китай, който ще разполага с индустриална мощ от 24 гигаватчаса годишно. По този метод китайската компания желае да удвои настоящия си потенциал и да се трансформира в най-големия производител на литиево-йонни акумулатори в света.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР