BMW ще направи ново електрическо Mini в Оксфорд, след като осигури милиони финансиране от данъкоплатците

...
Това идва, след като Sky News разкри по-рано тази година,
Коментари Харесай

Това идва, след като Sky News разкри по-рано тази година, че BMW се готви да инвестира повече от £500 милиона в съществуващия си завод в града, подкрепен от £ 75 милиона правителствено финансиране.

Източници от Уайтхол отказаха да дадат подробности за предлаганото ниво на подкрепа от данъкоплатците, но не оспориха цифрата на Sky от £75 милиона.

Правителството каза, че предстоящото съобщение на BMW означава общите инвестиции в автомобилния сектор на страната вече надхвърлиха общо £6 милиарда през последните години.

Министър-председателят Риши Сунак каза: „Инвестицията на BMW е друг блестящ пример за това как Обединеното кралство е най-доброто място за производство на автомобили на бъдещето."

Той добави: „Подкрепяйки нашата индустрия за производство на автомобили, ние осигуряваме хиляди работни места и развиваме икономиката си в цялата страна."

Jaguar Land Rover ще използва повторно батериите на автомобилите си, за да съхранява електроенергия от националната мрежа

Прочетете повече от бизнеса:
Фирмите в несъстоятелност са изправени пред репресии при правителствени промени

Това е последният тласък за британската автомобилна индустрия, след като данните от миналия месец показват, че производството се е увеличило с почти една трета в сравнение с преди година.

Обществото of Motor Manufacturers and Traders каза, че това показва, че индустрията се възстановява от смущенията, свързани с COVID, като голяма част от растежа се дължи на производството на високотехнологични хибридни електрически, plug-in хибридни и електрически превозни средства с батерии.

Последно седмица, производството на електрически превозни средства също започна във фабриката на Stellantis в Ellesmere Port след инвестиция от £100 милиона.

Микробуси като Vauxhall Combo Electric, Opel Combo Electric, Peugeot e-Partner, Citroen e-Berlingo и Fiat E-Doblo ще се прави на мястото в Чешир.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР