BMW Серия 8 е един от новите модели, който баварската

...
BMW Серия 8 е един от новите модели, който баварската
Коментари Харесай

Тествахме новото BMW 8er

BMW Серия 8 е един от новите модели, който баварската марката разкри през 2018 година, с цел да се бори с понастоящем " мъртвия " Mercedes-Benz S-Klasse Coupe & Cabriolet. И макар че Mercedes към този момент не създава съперника, баварците не се отхвърлиха и обновиха в средата на цикъла, този впечатляващ модел. При това приказваме за цялата гама BMW Серия 8 за 2023 година - купе, кабриолет и GC версия с четири порти. Автомобилът към този момент се предлага и на родния пазар, а екипът ни имаше опцията да се запознае от близко и с трите версии на обновената " осмица ". Впечатленията ни са, че няма доста забележими промени по външността на колата, само че в нея към този момент са интегрирани още повече технологии. Ето и по-конкретно защо иде тирада.
`Тествахме

Екстериор
Както към този момент споменахме измененията се отнасят за цялата гама BMW Серия 8, в това число купе, кабриолет, седан Gran Coupe, както и най-наточеното M8 Competition. Нашето мнение е, че, с истинския си дизайн, Серия 8 е може би най-добре изглеждащото BMW налично сега. Големите " бъбреци " на множеството други модели на BMW в действителност улесниха серията 8, само че без значение от това кой каква решетка харесва, няма полемика по отношение на обстоятелството, че " осмицата " наподобява извънредно добре.
`Тествахме

С актуалното ободряване, за благополучие, BMW не инсталира солидна радиаторна решетка и върху предницата на 8er. Вместо това грилът към този момент свети, само че в случай че тази екстра не ви хаверсва, тя може и да се изключи. Другите екстериорни промени се лимитират най-много до няколко нови цвята за каросерията – Skyscraper Grey металик, San Remo Green металик, Portimao Blue металик, BMW Individual Frozen Tanzanite Blue металик и Frozen Pure Grey. Нови варианти за джанти също са включени в пакета.
`Тествахме

Задълбочаването ни в равнищата на съоръжение ни разкри още няколко незначителни актуализации на дизайна. Облицовката на модификацията M850i ​​xDrive, за всички стилове на каросерията, получава M огледала извън, както и M лого на решетката. Преди това тези атрибути бяха непокътнати само за модела M8. За M850i ​​xDrive Coupe се предлага и нов спомагателен M Sport Package Professional, който прибавя черни спирачни апарати, решетка, спойлер и тъмни вложки в предните фарове. В M8 Competition екстериорните актуализации са лимитирани до тези с тъмни вложки (можете да разгледате M8 Competition във видеото, което направихме в края на материала).
Интериор `Тествахме

Най-голямата смяна в гамата на BMW Серия 8 се открива в салона на автомобила. Става дума за по-големия екран на информационно-развлекателната система. Старият 10.5-инчов екран в този момент е сменен от 12.3-инчов Live Cockpit Professional екран. В M8 Competition има и опционални седалки M Carbon, които се оферират като спомагателна алтернатива. Под капака няма същестрени промени след обновяването за 2023 година за който и да е модел от серия 8. Там не престават да се инсталират моторите от миналата година.
`Тествахме

Двигатели и ходови характеристики
Както към този момент спомехме, моторите и главните възли и елементи по колата не са нови и за нашето усещане за тях към този момент сме ви разказвали. Версиите 840 и 850, които тествахме оферират доста динамичност, като и двете имат единствено един значителен минус - прекомерно огромната обща маса на колата, която е над два тона. И това макар карбоновите детайли от каросерията. Именно високото тегло прави колата една концепция по-лоша за ръководство от BMW M5, да вземем за пример. Този факт обаче не значи, че ще усетите неустойчивост.
`Тествахме

Общият център на тежестта е доста невисок и автомобилът и в трите си версии е постоянен в завои, като само поради по-тежкия елемент, при висока скорост може да се усети леко недозавиване. Въпреки по-високото тегло, би трябвало да кажем, че спирачките са неповторими и могат да приведат колата неподвижен за негативно време. Що се отнася до возията, то тя може да е, както твърда (в спортните режими), по този начин и много удобна, макар огромните 20-цолови джанти.
Цена `Тествахме

Трябва обаче да сте наясно, че всичката тази динамичност и тегло обаче няма по какъв начин да кореспондират с невисок разход на гориво. На процедура, даже и със умерено шофиране, е мъчно разходът да бъде свален под 12 на 100. Що се отнася до цените, също не се надявайте да са ниски. Колите, без значение от сегмента поскъпнха фрапантно, а тук приказваме за върхови технологии, висококачествени материали и добре познатото свръхпрецизно немско осъществяване.
`Тествахме



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР