BMW предизвика сензация на изложението за потребителска електроника CES в

...
BMW предизвика сензация на изложението за потребителска електроника CES в
Коментари Харесай

BMW представи автомобил, сменящ цвета си само с натискане на един бутон

BMW провокира сензация на ревюто за потребителска електроника CES в Лас Вегас, като сподели автомобил, който трансформира цвета си единствено за няколко секунди.

Новата технология улеснява смяната на цвета на екстериора на автомобила безусловно с натискане на един бутон. В съответния случай е показан тъмносив автомобил, който става бял за няколко мига. Смяната на боята се случва пред феновете и наподобява доста ефектно, само че мнозина се чудят дали тази технология ще се види и в серийните коли.

Моделът iX Flow разполага с технологията E Ink, като концепцията е да се сменя цвета на автомобила според от настроението и желанията на притежателя. Тази технология несъмнено отваря доста благоприятни условия за персонализиране и BMW чакат тя да може да има комерсиално приложение, и то освен във връзка с екстериора на транспортните средства.

„ Дигиталното преживяване няма да се лимитира единствено до екраните в кабината в бъдеще. Ще има от ден на ден и повече обединение на действителното и виртуалното “, сподели Франк Уебър, член на борда на шефовете на BMW.

Промените в цвета стават вероятни посредством електрофоретична технология, при която избрани пигменти се акцентират посредством стимулация с електрически сигнали, което в последна сметка води до смяна в цвета на повърхността на автомобила. Става дума за особено покритие ePaper, което се нанася върху повърхността на автомобила.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР