BMW Open, полуфиналиМиомир Кецманович – Ботик ван де Зандсхулп 6-2,

...
BMW Open, полуфиналиМиомир Кецманович – Ботик ван де Зандсхулп 6-2,
Коментари Харесай

Нов АТР шампион: Ван де Зандсхулп и Руне ще спорят за трофея в Мюнхен


BMW Open, полуфинали
Миомир Кецманович – Ботик ван де Зандсхулп 6-2, 6-7(4), 4-6
Холгер Руне – Оскар Оте 6-4, 6-4


Нов първенец в АТР тура ще има в неделя. Той ще бъде избран от финала на шампионата в Мюнхен, до който доближиха двама дебютанти на този стадий – Ботик ван де Зандсхулп и Холгер Руне. Нидерландецът и датчанинът, които през тази седмица са на рекордни позиции в ранглистата, съумяха да реализират победи надлежно над Миомир Кецманович и Оскар Оте.

И двата мача през съботния ден се организираха при много тежки условия като при първия мач съвсем от самото начало валеше дребен дъжд, който затрудняваше двамата противници.

Двубоят сред Ван де Зандсхулп и Кецманович продължи близо 3 часа, в които Ботик направи впечатляващ поврат. В първия сет сърбинът имаше надзор и след 6-2 изглеждаше покрай следващ важен триумф през сезона. Нещата се трансформираха във втората част. В нея на два пъти Ван де Зандсхулп повеждаше с пробив, само че и в двата случая противникът му реагираше бързо.

Кецманович даже поведе с 6-5, само че в последна сметка се стигна до тайбрек, в който форхендът на нидерландеца свърши отлична работа.

В третата част още веднъж международният №40 проби още веднъж, с цел да се стигне до рибрейк. При 4-5 Кецманович сервираше за равнене и не устоя на напрежението като противникът му осъществя втория мачбол за най-големия триумф в кариерата си.

Вторият полуфинал опълчи дебютанти на това равнище в АТР тура, а началото бе доста по-добро за единствения немец в топ 4 Оте. Той поведе с 4-1, само че доста бързо Руне откри ритъма си и с превъзходен тенис обърна сета.

Серията му от пет следващи гейма бе спряна още при започване на втората част и двамата печелеха подаванията си относително елементарно. Това се промени в седмия гейм, в който Оте отрази три брейкбола.

По-добрата игра на Руне докара до по този начин стремежи пробив в идващия сервис гейм на германеца, а по-късно при 5-4 датчанинът не трепна, сервирайки за първия си АТР край единствено ден, откакто навърши 19 години.

Финалният дуел е в неделя от 14:30 часа като той ще бъде първи мач сред Руне и Ван де Зандсхулп.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР