BMW Open, осминафиналДоминик Тийм – Марк-Андреа Хюслер 5-7, 6-4, 6-4Доминик

...
BMW Open, осминафиналДоминик Тийм – Марк-Андреа Хюслер 5-7, 6-4, 6-4Доминик
Коментари Харесай

Тийм ще играе на втория си четвъртфинал през годината


BMW Open, осминафинал

Доминик Тийм – Марк-Андреа Хюслер 5-7, 6-4, 6-4

Доминик Тийм доближи до четвъртфиналите на ATP 250 шампионата в Мюнхен след поврат против Марк-Андреа Хюслер. Двубоят бе част от вчерашната стратегия, само че бе пресечен поради дъжд. В заключителния сет Тийм пропиля задатък от 3-1, само че удържа на натиска на международния №63 и се класира за втория си четвъртфинал през годината след този в Ещорил.

Там негов конкурент ще бъде вторият в схемата Тейлър Фриц.

Хюслер записва повече асове (8-5) и по-малко двойни неточности (1-5), само че за сметка на това Тийм бе по-резултатен на ретур (36-31). Австриецът завоюва 78% от точките си на първи сервис (45/58) и осъществя три от деветте си шанса за пробив (33%), до момента в който първенецът на Sofia Open оползотвори два от своите четири брейкпойнта.

Тийм избави по един брейкпойнт в третия и деветия гейм, само че при 3-2 самият той пропиля три шанса за пробив. Равенството се резервира до 5-5, когато Хюслер съумя да нанесе своя удар. Швейцарецът осъществя първия пробив в мача, който след това затвърди и завоюва сета със 7-5.

Вторият сет бе на път да се развие по подобен метод, откакто Тийм пропиля две точки за пробив при първото подаване на Хюслер, а след това задържа водачеството до 5-4. Този път обаче австриецът подбра доста по-добре моментите за офанзива и след няколко отлични бекхенда стигна до пробив, който му донесе триумфа с 6-4 във втората част.

Австриецът продължи да играе доста добре и поведе с 3-1 в заключителния сет. Хюслер обаче върна брейка и възвърне равенството, като след това паритетът се резервира до 4-4. Тийм обаче си върна водачеството със сервис гейм на нула, а незабавно по-късно осъществя решителен пробив за крайното 5-7, 6-4, 6-4 след 2 часа и 36 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР