BMW Open, осминафиналАлександър Зверев – Кристофър О’Конъл 6-7(2), 4-6След силното

...
BMW Open, осминафиналАлександър Зверев – Кристофър О’Конъл 6-7(2), 4-6След силното
Коментари Харесай

Зверев се препъна на първото препятствие в Мюнхен


BMW Open, осминафинал

Александър Зверев – Кристофър О’Конъл 6-7(2), 4-6

След мощното показване в Монте Карло предходната седмица Александър Зверев записа много разочароващ резултат на ATP 250 шампионата в Мюнхен. Третият подложен отпадна още на осминафинал след проваляне от международния №82 Кристофър О’Конъл, за който това беше втора победа над тенисист от Топ 20 в кариерата му.

Австралиецът ще има превъзходен късмет да се класира за втория си ATP полуфинал, защото идващият му конкурент ще бъде квалификантът Флавио Коболи (№208).

Зверев пласира повече асове (9-1), само че и направи повече двойни неточности (5-1). Германецът завоюва 74% от точките си на първи сервис (29/39) и осъществя два от седемте си шанса за пробив (29%), до момента в който О’Конъл оползотвори три от своите шест брейкпойнта (50%).

О’Конъл проби пръв и поведе с 3-1, само че Зверев подвигна равнището и съумя да възвърне равенството. До края на сета никой от съперниците не стигна до нов брейкпойнт и това наложи изиграването на тайбрек. В него австралиецът насочи няколко чудесни удара от главната линия и съумя да натрупа задатък от 4-0. Зверев опита да промени развоя на гейма, само че неговият конкурент бе доста стабилен в отбрана и взе преднина в мача след 7-6(2).

Във втория сет олимпийският първенец стигна до точка за пробив при 2-1, която обаче не съумя да осъществя. О’Конъл се възползва от съмненията в играта на съперника си и съумя да поведе с 4-2, само че международният №16 и този път откри сили да изравни резултата. Австралиецът обаче продължи да слага олимпийския първенец напрегнат и реализира нов пробив, който затвърди с гейм на нула за крайното 7-6(2), 6-4 по-късно под два часа игра.

Резултати от приключилите мачове от деня:

Аслан Карацев – Даниел Алтмайер 4-6, 7-6(2), 6-2

Флавио Коболи – Оскар Оте 6-0, 3-6, 6-3

Маркос Гирон – Александър Ричард 4-6, 6-3, 6-3

Холгер Руне – Яник Ханфман 6-3, 6-4

Кристиан Гарин – Лоренцо Сонего 6-3, 7-6(3)

Александър Зверев – Кристофър О’Конъл 6-7(2), 4-6
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР