BMW Open, финалХолгер Руне – Ботик ван де Зандсхулп 3-4

...
BMW Open, финалХолгер Руне – Ботик ван де Зандсхулп 3-4
Коментари Харесай

Руне е шампион в Мюнхен след отказване на Ван де Зандсхулп


BMW Open, край

Холгер Руне – Ботик ван де Зандсхулп 3-4 (отказване на Ван де Зандсхулп)

Холгер Руне реализира най-големия триумф в кариерата си, спечелвайки купата на ATP 250 шампионата в Мюнхен. Това бе първи трофей в Тура за младежа, който в профил първия подложен Александър Зверев на осминафинала. Победата обаче пристигна по много непредвиден метод, откакто съперникът на скандинавеца – Ботик Ван де Зандсхулп, се отдръпна поради контузия след едвам седем гейма игра.

По този метод Руне стана първият датски тенисист с ATP купа след Кенет Карлсен, който победи в Мемфис през 2005 година

Двубоят стартира чудесно за нидерландеца, който осъществя ранен пробив за 2-0. Руне върна брейка и редуцира пасива си, само че след това Ван де Зандсхулп си върна самодейността и направи резултата 4-1 в своя изгода. След това обаче в представянето на четвъртфиналиста от US Open астъпи неочакван спад и това разреши на Руне да понижи изоставането си на 4-3.

След седмия гейм Ван де Зандсхулп изиска здравно спиране и се прибра в съблекалнята за към 15 минути. Той въпреки всичко се завърна на корта, само че съумя да изиграе единствено още няколко точки, като при 40-15 в интерес на Руне съобщи, че не може да продължи. По този метод датчанинът влезе в клуба на ATP първенците единствено два дни откакто навърши 19 години.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР