BMW Open, четвъртфиналХолгер Руне – Кристина Гарин 6-2, 6-4Холгер Руне

...
BMW Open, четвъртфиналХолгер Руне – Кристина Гарин 6-2, 6-4Холгер Руне
Коментари Харесай

Руне продължи защитата на титлата с триумф над Гарин


BMW Open, четвъртфинал

Холгер Руне – Кристина Гарин 6-2, 6-4

Холгер Руне се класира за полуфиналите в Мюнхен след двусетов триумф над Кристиан Гарин. В упования с огромен интерес конфликт сред двама от първенците в шампионата датчанинът се показа на високо равнище и и стигна до четвъртия си полуфинал от началото на годината.

Следващият му конкурент ще бъде една от сензациите на шампионата – международният №82 Кристофър О’Конъл, за който това ще е едвам втори ATP полуфинал.

Руне бе по-солиден на начален удар, като записа повече асове (2-1) и по-малко двойни неточности (4-5) и като цяло бе доста по-резултатен при подаванията си (43-30). Водачът на схемата завоюва 76% от точките си на първи сервис (28/37) и осъществя четири от шестте си шанса за пробив (67%), до момента в който Гарин се възползва от един от своите два брейкпойнта (50%).

Мачът стартира доста по-добре за Руне, който съумя относително елементарно да поведе с 3-1. Гарин редуцира пасива си, само че след това международният №7 осъществя нов пробив и получи опцията да сервира за сета. Чилиецът показва борбеност и избави три сетбола, само че Руне продължи да господства и реализира задачата си, приключвайки първата част при 6-2.

Във втория сет скандинавецът още веднъж пробив пръв, само че Гарин незабавно върна брейка, след което взе водачеството при 3-2. Руне обаче реагира по превъзходен метод и усъвършенства доста представянето си, спечелвайки идващите три гейма. Гарин обаче прекъсна серията му, след което стигна до точка за пробив.

Това обаче не стресна финалиста от Монте Карло и въпреки да пропусна първия си мачбол след форхенд в мрежата, малко по-късно скандинавецът стигна до нов късмет след чудесно излизане на мрежата. Този път Гарин изпрати ретур в навън и по този метод първият подложен победи с 6-2, 6-4 след час и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР