BMW M навлиза в нова ера с представянето на супер

...
BMW M навлиза в нова ера с представянето на супер
Коментари Харесай

Ето го суперкросоувъра XM - най-мощното и най-тежко BMW в историята

BMW M навлиза в нова епоха с представянето на супер кросоувъра XM, първият баварски plug-in хибрид, който е единствено с показател М. Новостта се разграничава от нормалните „ М-ки “ освен по мощния си бензиново-електрически силов тракт. XM има ексцентрични дизайнерски решения, неповторимо име и единствено една версия. BMW XM става и първия независим модел от подразделението M за съвсем 45 години, тъй като, както към този момент споменахме, 5.1-метровият кросоувър няма и няма да има „ елементарни “ аналози.
`Ето

Серийната версия на BMW XM значително повтори миналогодишния първообраз. Има доста разлики в нюансите, само че общата идея е непокътната. От забележимите опростявания на очи се набиват обичайни дръжки на вратите, липса на така наречен " секрети " фарове и по-малко изтънчена форма. XM е съпоставим по мярка с X7: междуосието на кросоувърите е същото (3 105 милиметра), само че суперхибридът е с четири сантиметра по-къс, половин сантиметър по-широк и пет сантиметра по-нисък.
`Ето

Приемствеността с предходната неповторима разработка на BMW M - спортният автомобил M1 от края на 70-те години - се реализира посредством лазерно гравирани емблеми от противоположните страни на задния спойлер. Неочаквано дизайнерско решение е и залагането на златисти детайли. Горният борд на прозорците, линията на перваза на стъклото, облицовката на решетката, детайлите на дифузора и спиците на опционалните 23-цолови джанти са направени в златисти отенъци.
`Ето

Люкът за зареждане на BMW XM е ситуиран в предния ляв калник и е открит, като че ли с цел да подчертае електрификацията на модела. Под капака има потвърдения 4.4-литров V8 (489 конски сили, 650 Нм), който работи дружно с електромотор със мощ от 196 конски сили (280 Нм), вграден в осемстепенния автоматик и система за задвижване на всички колела. Системната пикова мощ е 652 конски сили, а въртящият миг - 800 Нм, което разрешава на новия артикул да се назова най-мощният сериен модел на М дивизията.
`Ето

Динамичното показване никога не е връх: от място до 100 километра в час BMW XM форсира за 4.3 секунди, оптималната скорост е 250 или 270 километра в час (с M Driver`s package). Неофициалният флагман на М-ките се оказва по-бавен от нехибридния X5 M/X6 M с префикс Competition и това не е изненадващо, защото личното тегло на нововъведението е цели 2 750 кг. От BMW обаче не крият, че XM е най-тежкият модел в историята.
`Ето

Има три неща, които могат да зарадват почитателите на BMW. Първо, хибридът XM е оборудван с батерия от 25.7 киловатчаса, която разрешава изминаването на 88 километра по цикъла WLTP единствено на ток, без да стартирате мотора с вътрешно горене. Второ, разходът на гориво в комбинирания цикъл на изцяло зареден кросоувър няма да надвишава 1.6 литра на 100 километра. Трето, обещаната топ версия Red Label със 745 конски сили и въртящ миг 1000 Нм е на път - тя би трябвало да бъде освен тежка, само че и доста по-бърза.
`Ето

От другите позитивни страни си коства да отбележим идеалното статично систематизиране на тежестта, което е в съответствие 50:50 и доста първокласния интериор. По отношение на архитектурата всичко е доста сходно на обновения X7 - съвсем същите кори на вратите, сходна мултимедийна система iDrive 8, еднакъв челен панел и централен тунел. XM се отличава единствено с закрепен трансмисионен джойстик, украса и довършителни материали.
`Ето

Автомобилът е декориран с кожа в цвят кафе и тъмносиня напа, а за атмосферата в купето дава отговор освен амбиентното осветяване, само че и стоте светодиода в „ скулптурния “ таван. Интересното е, че за XM е определена естествена кожа, а не неестествен веган сурогат. Важен колорит е и оформлението на местата за сядане. То е по схемата 2 + 3, като трети ред по принцип не е очакван.
`Ето

Сглобяването на BMW XM ще стартира преди края на годината в американския цех на марката. Базовият кросоувър ще коства 160 000 $, до момента в който версията със 745 конски сили ще се предлага за 185 000 $, като ще би трябвало да доплатите за персонализиране на интериора и 23-цолови джанти. За съпоставяне, BMW X6 M коства $114 000 в Съединените щати, до момента в който съпоставим триредов X7 M60i може да бъде закупен за $103 000.
`Ето


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР