BMW изследва нови начини да се справи с един от

...
BMW изследва нови начини да се справи с един от
Коментари Харесай

БМВ проектира магистрала за електрически мотоциклети

BMW изследва нови способи да се оправи с един от най-наболелите проблеми на модерната подвижност - тапите. Не е загадка за никого, че оправянето с трафика е измежду главните провокации пред управата на всеки огромен град, а решението съгласно баварците се споделя Vision E³ Way. Концепцията съставлява вдигнато нависоко платно, върху което ще се движат единствено двуколесни транспортни средства с напълно електрическо задвижване. Новите автомагистрали ще бъдат покрити и на тях ще могат да се движат единствено електрически мотопеди, мотоциклети и тротинетки.

Проектът е дело на развойния център BMW Group Technology Office в Шанхай, чийто екип е създал идея за модулна мрежа от сходни автомагистрали, които биха могли да свързват стратегически транспортни възли, публични транспортни станции и шопинг центрове.

Уловката е, че на новите пътища ще има ограничаване на скоростта от едвам 25 км/ч, с цел да се понижи до най-малко рискът от произшествия. Съоръженията ще могат да се употребяват и от хора, които не разполагат с сходно возило, защото германците възнамеряват на всеки един от главните входове да има опция всеки да наеме електрически мотопед.

Повечето от секциите на тези пътища ще бъдат покрити, които ще пази участниците в придвижването от метеорологичните условия. Ще има и климатична система от ново потомство, която ще работи с дъждовна вода и ще обезпечава подобаващата температура в затворените сектори.

С разрастването на градовете по света, колите стават от ден на ден и повече, което натоварва сегашната пътна мрежа. Това от своя страна води до съществено замърсяване на въздуха, което пък утежнява качеството на живот на жителите на градовете. Решението на BMW надали наподобява, че има капацитета да реши този проблем. Подобни повдигнати пътища към този момент съществуват на доста места по света, където досадните тапи не са изчезнали изцяло. Ограничавайки достъпът до тях единствено за електрически двуколесни също не прави обстановката по-розова.

Въпреки това, концепцията на BMW има логичност, защото мюнхенската компания влага доста в електрическата подвижност в последните години. Така да вземем за пример, марката възнамерява да показа пет електрическия автомобил на идното ревю в Лос Анджелис. Като допълнение идва и обещанието, че до 2020 всеки модел на BMW ще има и електрическа версия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР