BMW Group и Daimler AG обединяват услугите си за мобилност,

...
BMW Group и Daimler AG обединяват услугите си за мобилност,
Коментари Харесай

BMW Group и Daimler AG с общ проект за 1 млрд. евро

BMW Group и Daimler AG сплотяват услугите си за подвижност, с цел да основат нов световен състезател за устойчива градска подвижност. Двете компании влагат повече от 1 милиарда евро за развиване и по-тясно обвързване на техните оферти за шерване на коли, пътешестване, паркиране, зареждане на електрически автомобили и мултимодален превоз. Сътрудничеството се състои от пет взаимни предприятия: REACH NOW за мултимодални услуги, CHARGE NOW за зареждане на електрически коли, FREE NOW за таксиметрови пътувания, PARK NOW за паркиране и SHARE NOW за шерване на коли.

" Обединяваме силата и опита на 14 сполучливи марки и влагаме повече от 1 милиарда евро за основаване на нов състезател на бързоразвиващия се пазар за градска подвижност ", споделя Дитер Зетче, ръководител на Управителния съвет на Daimler AG и началник на Автомобили на Mercedes-Benz.


С дългогодишния си опит мобилните услуги на двете компании построиха мощна потребителска база и към този момент разполагат с общо към 60 милиона дейни консуматори. На базата на атрактивните си артикули и солидната потребителска база в основните райони Европа и Америка петте компании ще уголемяват своя световен отпечатък.

Чрез REACH NOW над 6,7 млн. клиенти употребяват опцията за елементарен и пряк достъп до разнообразни мобилни решения в границите на мултимодалната платформа за подвижност: посредством приложенията на REACH NOW на потребителите се оферират разнообразни варианти да стигнат от точка А до точка Б. Билети за публичния превоз могат да бъдат закупувани и заплащани непосредствено, същото важи и за мобилни варианти като CarSharing, споделени пътувания или колела чартърен.



CHARGE NOW е една услуга на Digital Charging Solutions GmbH (DCS) и с гъстата си конструкция има значителен принос за мобилната гражданска война по пътя към шофирането с нулеви излъчвания. CHARGE NOW разрешава на водачите на електрически автомобили да откриват, употребяват и заплащат на публични станции за зареждане в страната и чужбина. Digital Charging Solutions GmbH създава решения за елементарно и изцяло прилагане на публичните станции за зареждане за автомобилните производители и шефовете на автомобилни паркове.

PARK NOW облекчава паркирането в многоетажни паркинги и на улицата. Иновативната, цифрова паркинг услуга разрешава на клиентите с един взор да открият оптималното решение за паркиране, да резервират паркоместа, да ръководят продължителността на паркирането, да влизат и излизат от многоетажни паркинги без билет и автоматизирано и безкешово да заплащат таксите за паркиране. Освен това PARK NOW разрешава на градовете и общините да понижат вътрешноградския трафик от търсенето на паркоместа, който съставлява към 30 % от целия трафик. С това PARK NOW способства за по-чистите, по-здравословни центрове на градовете с по-високо качество на живот. В Европа и Северна Америка услугата употребяват към този момент над 30 милиона клиенти в над 1100 града.

FREE NOW предлага разнообразни услуги за подвижност. Само с допиране с пръст клиентите могат да вземем за пример да поръчат такси, частен водач с автомобил чартърен или съвременен електрически скутер. FREE NOW е един от най-големите Ride-Hailer в Европа и Латинска Америка. Още през днешния ден над 21 милиона клиенти и над 250 000 водачи употребяват услугите, които имат значителен принос за намаляването на вътрешноградския трафик.

С общите си мобилни услуги BMW Group и Daimler AG дават отговорите за настоящите и бъдещите цели на подвижността, изключително в огромните градове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР