BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group

...
BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group
Коментари Харесай

Големите германски компании правят мрежа от бързозарядни станции

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group с Audi и Porsche стартираха взаимното дружество IONITY, което ще създаде и вкара мрежа от станции за високоскоростно зареждане High-Power Charging (HPC) за електрически коли в Европа.

С стартирането на близо 400 HPC станции до 2020 година, IONITY ще направи пътуването на дълги дистанции по-лесно и ще означи значима стъпка в развиването на електрическите коли.

Общо 20 станции ще отворят още тази година, ситуирани на централни пътища в Германия, Норвегия и Австрия на разстояние от 120 км, с партньорството на Tank & Rast”, “Circle K” и “OMV”. През 2018 година мрежата ще се разшири с повече от 100 станции, всяка от които ще даде опция на голям брой клиенти, притежатели на разнообразни марки коли да зареждат по едно и също време.

С потенциал от до 350 kW на всяка точка на зареждане, мрежата ще употребява европейския стандарт за зареждане Combined Charging System, с цел да понижи доста времето за зареждане в съпоставяне със съществуващите системи.

Партньорите, BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group, имат еднакъв брой акции в взаимното дружество, до момента в който другите автомобилни производители са поканени да разширят мрежата.

Седмица след основаването на компанията Е.ON разгласи стартирането на своя „ ултра бърза” мрежа от зарядни станции.

IONITY желае да построи 400 станции в Европа, до момента в който E.ON желае да направи 10 000 зарядни точки до 2020 година Все още не е ясно какъв брой ще са станциите, само че при най-малко 6 зарядни точки на станция, мрежата на E.ON ще е много по-голяма от тази на IONITY. Подобно на последните, E.ON също приказва за заряд с мощ сред 150 и 350 kW.

Ако се зарежда с 350 kW, то един автомобил ще може да бъде зареден за 20-30 минути с задоволително заряд за изминаване на до 400 км.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Откриха ли Светия Граал за електрическите автомобили

Tesla Model S замърсява индиректно повече от Mitsubishi Mirage

Американски мускули в най-чистата им форма: Chevy Corvette ZR1
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР