BMW е вторият производител на автомобили, който обяви, че ще

...
BMW е вторият производител на автомобили, който обяви, че ще
Коментари Харесай

BMW, веднага след Audi, реши да напусне спорта

BMW е вторият производител на коли, който разгласи, че ще напусне Формула Е през 2021 година. По-рано тази седмица Audi разгласи същия ход, а Volkswagen (към който принадлежи) разгласи затваряне на програмата си за авто спорт.

Баварският тръст разгласява изказване, в което се споделя, че BMW Group също е изчерпала капацитета за трансфер на задвижващи технологии от автомобилната промишленост към Формула Е.

„ Тъй като стратегическият фокус на BMW Group се измества към електронната подвижност, в този момент ще се съсредоточим върху огромни индустриални модели с електрическо задвижване на петото потомство BMW E “, споделиха от компанията.

Така след 2021 година във Формула E могат да останат единствено следните производители: Mercedes, Porsche, Nissan, Jaguar, DS, Mahindra, Penske и NIO.

BMW не е оповестил никакви спомагателни проекти за авто спорт. От Audi обявиха, че възнамеряват да започват рали-маратона в Дакар с електрическа кола, както и да се върнат към надпреварите за устойчивост.

Ще напомним, че BMW е показан във Формула E от старта на спортната серия през 2014 година, първо като спонсор, а по-късно и като сътрудник на американския екип Andretti Autosport. Заводският екип на BMW бе основан през 2018 година. Най-добрият резултат в края на сезона беше пети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР