BMW е препратил разговорите с Daimler, свързани с бъдещи съвместни

...
BMW е препратил разговорите с Daimler, свързани с бъдещи съвместни
Коментари Харесай

BMW прекратява съвместните проекти с Daimler

BMW е препратил диалозите с Daimler, свързани с бъдещи взаимни планове, откакто точно Daimler е разкрил пред управляващите документи, които дадоха начало на абсурда с картелното съглашение сред немските авто производители. Новината оповестява.

Не единствено това, само че том мениджмънта на BMW ще обмисли дългогодишната политика да договаря взаимно с Daimler доставките на авто елементи, от което двете компании икономисват милиарди.

За момента се чака взаимният план за създаване на мрежа от зарядни станции за електрически автомобили, в който джойнт венчър вземат участие още Volkswagen и Ford, да продължи (макар и със забавяне), добавя Sueddeutsche Zeitung. Проектът на фирмите е до 2020 година да изградят мрежа от бързозярадни станции по продължение на огромните европейски автомагистрали.

През 2015 година Audi, BMW и Daimler закупиха компанията HERE за 2,5 милиарда евро и от този момент я ръководят взаимно.

Решението на Daimler да разкрие евентуалния картел сред компанията от Щутгарт, VW, BMW, Audi и Porsche, който е поддържал високи цени и закъснение създаването на избрани технологии (според твърденията), „ изцяло е разбил” вярата на BMW в Daimler, твърди изданието, цитирайки собствен приближен източник. Коментар от BMW липсва.

А за какво Daimler е посочил документите? Заради имунитет. Толкова просто.

А до момента в който абсурдът се разгорещява, Dainler регистрира скок на облагата си през второто тримесечие на годината с цели 15%.

От 2008 година двата колоса в немската автомобилна промишленост имат политика на взаимно закупуване на съставни елементи, като да вземем за пример чистачки и гуми, като от това си икономисват към 2 милиарда евро годишно. Съвместната поръчка на огромни количества понижава цената на съставените елементи.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.

Четете още:

Ще почине ли автомобилната промишленост поради електрическата кола

Англия не разрешава продажбата на дизелови и бензинови коли през 2040 година

„ Силвър Стар Моторс” желае да измести BMW от върха в България
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР