BMW AG отчете по-високи от очакваните резултати за първото тримесечие

...
BMW AG отчете по-високи от очакваните резултати за първото тримесечие
Коментари Харесай

Печалбата на BMW се изстреля

BMW AG регистрира по-високи от предстоящите резултати за първото тримесечие на 2020 година след мощно възобновяване на продажбите във всички райони и най-много в Китай, предава Bloomberg.

Печалбата преди лихви и налози от нормалната активност се повишават до €2,24 милиарда през първите три месеца на годината, по отношение на €229 млн. година по-рано, гласят предварителните резултати, оповестени от компанията.

Производителите на коли се радват на необятно възобновяване на продажбите, което стартира първо в Китай. Миналата седмица Daimler също регистрира в предварителните си резултати, че облагата е по-добра от предстоящата. Световните доставки на BMW и Mercedes-Benz доближават връх през първите три месеца, с помощта на търсенето в Китай и на интереса към новите плъгин хибриди и електомобили на марките.

И въпреки пандемичния спад да стартира да изчезва, терзанията на производителите в този момент са ориентирани към дефицита на полупроводници, който продължава да забавя производството.

BMW към този момент съумява да се оправи с помощта на решението на компанията да завиши поръчките след началото на възобновяване на азиатските пазари предходната пролет. Но от компанията предизвестяват, че работата по обезпечаване на нужните съставни елементи продължава. Все отново мениджърите са уверени, че ще съумеят да избегнат прекъсване на активността през второто тримесечие.

BMW регистрира и облага преди налози за групата от €3,76 милиарда, при €798 млн. година по-рано. Производителят чака годишната облага да бъде доста по-висока тази година, с помощта на " солидно " повишаване на доставките. През предходната година тя спадна с 35% до €4,8 милиарда

През тази година се чака и удвояване на маржовете в промишлеността до мжду 6% и 8%. При BMW той доближава 9,8% през тримесечието от 1,3%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР