Бляскавата британска моделка Кимбърли Минърс разказа как мозъкът й е

...
Бляскавата британска моделка Кимбърли Минърс разказа как мозъкът й е
Коментари Харесай

Моделка разкри как от ИДИЛ са промили мозъка й

Бляскавата английска моделка Кимбърли Минърс описа по какъв начин мозъкът й е бил промит от " Ислямска страна " и е решила да се реалокира в Сирия, с цел да стане идната " бяла вдовица ". 29-годишната красавица от Лондон споделя, че е била ориентирана онлайн от Науед Хюсеин, който набирал екип за " Ислямска страна ". Той умира при атентат през февруари, написа The Sun.   29-годишната се е подготвила да стане идната " бяла вдовица ", откакто Сали Джоунс, английска майка с едно дете, пожертва живота си за идеята по-рано тази година. 

Минърс бе задържана от антитерористичната полиция предходната година, откакто откриха преписка сред нея и Хюсеин, която включваше справочник за бомбардировки. Тя обаче бе освободена малко откакто полицията осъзна, че е била излъгана. Минърс призна, че тя е била " изцяло не на себе си ", откакто е претърпяла аборт и се разделила със своя избраник. Жената почнала да употребява обществените медии и да се сприятелява с хора в Сирия, защото била натъжена поради тежкото състояние на бежанците. 

" Започнах да споделям видеоклипове за бомбени атентати с вярата да покажа на хората какво се случва. Скоро започнах да получавам доста предложения за другарство от хора в Сирия ", споделя Минърс. " Сега е неловко от това, само че ми хареса вниманието. Бях толкоз самотна. Сега съзнавам, че най-после им принадлежах. Аз желаех вниманието, уважението и предложенията за другарство ", прибавя моделката.   Хюсеин забелязал, че 29-годишната жена е споделяла видеоклипове за Сирия и се свързал с нея. Тя споделя, че мъжът я поласкал и даже я убедил да промени името си на Айша Лорън ал-Британия.

Сред нейните нови онлайн другари били 15-годишната Амира Абасе, която пътувала до Сирия с две възпитаници и Сали Джоунс.  Към края на 2015 година полицията разбрала за Кимбърли Минърс и почнала я следила ежеседмично. Жената започнала да посещава курс за попречване на тероризма, както и лечебни сесии, с цел да разпознава вероятните аргументи за държанието си, само че по-късно спряла.

След това Хюсеин й споделил да стартира да употребява депеша - криптирана услуга за известия, където може да споделят. Хюсеин я поканил в Турция, където щял да се срещне с нея и да я води в Сирия. Малко по-късно обаче се намесила антитерористичната полиция и я арестували. На Минърс в началото било казано, че ще бъде изправена пред 10 години затвор, само че по-късно била освободена под гаранцията. Хюсеин умира няколко седмици по-късно при атентат.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР