Блясък, супермодели и красиво бельо – допреди няколко години, всички

...
Блясък, супермодели и красиво бельо – допреди няколко години, всички
Коментари Харесай

Скандалната истина за Victoria’s Secret: Нова документална поредица изобличава култовата марка

Блясък, супермодели и красиво долни дрехи – допреди няколко години, всички мечтаехме да бъдем като (или с) ангелите на Victoria’s Secret. Марката, измежду чиито рекламни лица са имена като Хайди Клум и Адриана Лима, в миналото бе един от най-обожаваните международни марки, а моделите ѝ задаваха идеала за женска хубост. Днес обаче нещата стоят доста по-различно.

След като години наред бяха подложени на критика поради нереалистично съвършената осанка на рекламните си лица, през 2019 от Victoria’s Secret се видяха принудени да анулират блестящото си фешън шоу, както и да се разделят с паметните „ ангели “ на марката. Заради внезапния спад в продажбите си, от компанията изцяло преработиха концепцията си, заменяйки целия управителен екип и възприемайки нов „ феминистки “ имидж. Кутията на Пандора обаче наподобява към този момент бе отворена и свадите, свързани с Victoria’s Secret, стават от ден на ден с всеки минал ден.

Виж още: От 0 до 100: Кои БГ звезди имат безпаричен генезис?! Азис, 100 кила и още 

Миналия месец от платформата Hulu пуснаха документална поредност, проверяваща шокиращата и мрачна история на марката. Предаването със заглавие Victoria’s Secret: Angels and Demons включва към дузина някогашни чиновници и модели на Victoria’s Secret, които описват за прекарванията си. Сред най-стряскащите  разкрития на плана е фактът, че основателят на марката за долни дрехи – Лекс Уеснър, е непосредствен другар със скандалния финансист Джефри Епстин, който сега излежава присъда по обвинявания в полов тормоз. В допълнение към това някогашна служителка на Victoria’s Secret споделя, че досегашният основен маркетингов шеф на марката – Ед Разек, постоянно бил упрекван в непристойно държание от модели.  

Виж още: Тампони, зърна, кофти Photoshop: БГ инфлуенсърите, които сгафиха съществено това лято

Документалната поредност сочи, че тормозът по отношение на чиновниците на марката бил освен полов, само че и обвързван с външния им тип. Няколко някогашни ангели на Victoria’s Secret – измежду които и паметният модел супермодел Тайра Банкс, декларират, че са били притискани да гладуват и да смъкват килограми. „ Казаха ми, че съм прекомерно закръглена, “ изяснява Тайра. Шведската моделка Доротея Барт Йоргенстен се съгласява: „ Прекарах цяло десетилетие от живота си в диети и самооценка, “ споделя тя. „ Чувствам се като че ли изгубих част от себе си в този свят. “

Виж още: Menthal health за инфлуенсъри! Най-известните психолози и лайф коуч в родния Instagram

Изображение: Getty Images, https://www.instagram.com/garrisonfinish/ 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР