Блясък и дипломация в Париж по време на историческата визита

...
Блясък и дипломация в Париж по време на историческата визита
Коментари Харесай

Блясък и дипломация в Париж: Френският Сенат посрещна с овации крал Чарлз III

Блясък и дипломация в Париж по време на историческата аудиенция на краля и кралицата на Англия. Това посещаване трябваше да се състои през март и да бъде първото на новия крал зад граница, само че беше анулирано, поради всеобщите митинги във Франция.






С аплодисменти на крайници френският Сенат посрещна Чарлз Трети. На отличен френски и на моменти на британски, английският монарх стана първия в историята, приказвал пред френския парламент.

" Обединеното кралство постоянно ще бъде един от най-близките съдружници и другари на Франция. При гибелта на майка ми предходната година фамилията ми и аз бяхме неописуемо трогнати от почитта, която беше отдадена, в цяла Франция. Нашата увереност и нашият съюз са по-важни от всеки път. Сега дружно сме солидарни с украинския народ ", сподели кралят.



Освен поддръжката си за Украйна, Чарлз III не пропусна да приказва и за една от идеите си - климатичните промени. Той прикани за нов вид " споразумение " за климата единствено ден, откакто английският министър председател разгласи по-прагматичен метод на страната му за реализиране на въглеродна индиферентност.

Среща със спортни звезди, измежду които футболната легенда Дидие Дрогба и подарък - фланелка с номер 3 от ПСЖ включваше още програмата на краля.



Топлите връзки демонстрираха кралица Камила и първата дама Бриджит Макрон. След като нарушиха протокола с целувки под Триумфалната арка по време на формалната церемонията през вчерашния ден, през днешния ден те се посветиха на пинг-понг дипломация.



Съпругата на френския президент беше облечена в алено, кралица Камила - в бяло, а масата за тенис беше синя - цветовете от знамената на Франция и Англия.

Празнична наздравица във Версайския замък въплъти другарството на двете народи. Знаменити френски шеф-готвачи сервираха на видните си посетители наследник омар, а също и подбрани сирена от двете страни на Ламанша.



На приема в чест на кралското семейство участваха над 150 значими посетители, измежду които вокалистът на " Ролинг стоунс " Мик Джагър и английският артист Хю Грант.

" Фактът, че избрахте да посетите Франция още в първите месеци на Вашето ръководство, е знак на другарство и доверие, който оценяваме по обективна стойност и който ни трогва надълбоко, както като респект към нашето минало, по този начин и като залог за бъдещето ", сподели френският президент Еманюел Макрон.

В последния ден от тридневното си посещаване крал Чарлз Трети и кралица Камила ще посетят Бордо - дом на огромна английска общественост във Франция.

Автор: стажант-репортер Ния Прелджич

Снимки: БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР