Блус и джаз величия от световна класа ще се включват

...
Блус и джаз величия от световна класа ще се включват
Коментари Харесай

Блус и джаз изненади очакват публиката на четвъртото издание на Международния фестивал „Благоевград блус и джаз 2018”

Блус и джаз величия от международна класа ще се включват в четвъртото издание на единствения по рода си Международен фестивал „ Blagoevgrad Blues and Jazz 2018 ”. Фестивалът ще се организира на 30 и 31 март в зала „ Орфей “, парк „ Македония “, а началото на концертите ще бъде от 19:00 часа.

Програмата за фестивала бе оповестена през днешния ден на публична конференция от заместник- кмета по просвета и филантропични действия на Община Благоевград Христина Шопова, артистичния шеф на фестивала Васил Георгиев- Васко Кръпката и диригента на Биг Бенд- Благоевград Борис Янев. „ Стана традиция в края на месец март „ Blagoevgrad Blues & Jazz ”фестивал да потегля към сърцата на публиката. С него слагаме началото и на Пролетен фестивал на изкуствата, който ще завърши през юни с „ Франкофоли “.
 1-1  2-1  3-1  4
Предстоят поредност от фестивали, които се постановиха. След първото сполучливо издание на „ Blagoevgrad Blues & Jazz ” през 2015 година, фестивалът потегли другарски, от хора със сърце, обичащи блуса и джаза.Доказа се като доста добра платформа за среща на положителни музиканти и реализатори, а след 2015 година стартира и интернационалното присъединяване “, сподели зам. – кметът Христина Шопова. Тя напомни едни от емблематичните имена, които взеха присъединяване във фестивала до сега- Биг Мама Монтсе, Систър Марион, Делта Руустърс, носителят на Грами Sugar Blue, динамичната група от Унгария- Soulful band и други. „ Тази година програмата е доста специфична и най- мощната до момента. Тук е мястото да поздравя всички, които участваха в селекцията и организацията.

Очакват ни доста мощни две вечери и огромни имена. Подготвили сме изненади за публиката. За първа година мястото на осъществяване на фестивала ще бъде зала „ Орфей “ в парк „ Македония “, което сме сигурни, че ще предложи повече благоприятни условия за аудитория, за другарство, основаване на фестивална атмосфера “, добави заместник- кметът Христина Шопова и насочи покана към феновете на блус и джаз музиката да станат част от четвъртото следващо издание на фестивала, който няма аналог – „ Blagoevgrad Blues and Jazz 2018 ”. Билети и карти могат да бъдат открити на касата на зала „ Пейо Яворов “, както и в мрежата на Eventim.

Васил Георгиев- Васко Кръпката и диригентът на Биг Бенд- Благоевград Борис Янев показаха и участниците в двете фестивални вечери. „ Тази години „ Милчо Левиев на 80 години- легендата, гуруто на българският джаз, Йълдиз Ибрахимова, Влатко Стефановски, имаме дебют на млад благоевградски музикант, който най- след това сътвори своя група и песни и имам вяра,че доста скоро това момче ще бъде известно в цяла България- Лъчо Кацарски “, сподели Васко Кръпката.

Той показа още двата огромни Биг Бенда на България- Биг Бенд на Българско национално радио и Биг Бенд- Благоевград. Не бе пропусната и „ малката- огромна хармоника “, както я назова Васко Кръпката и която идва от Флорида- Кели Ръкър. За София Блус бенд, Васко Кръпката издаде, че това са софийски блус музиканти. Диригентът на Биг Бенд- Благоевград Борис Янев добави, че „ Царицата на джаза “ Йълдъз Ибрахимова ще изненада публиката с няколко джазирани арии. Няма да липсват и познати джаз стандарти като „ All of me ”, “Black coffee ”. Борис Янев даде обещание на публиката да чуе и най- положителното осъществяване на „ Summer time ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР