Blue Origin - предприятието в космическата индустрия, основано от създателя

...
Blue Origin - предприятието в космическата индустрия, основано от създателя
Коментари Харесай

Компанията за космически туризъм на Джеф Безос направи тестов полет на ракетата си New Shepard

Blue Origin - предприятието в галактическата промишленост, учредено от основателя на Amazon Джеф Безос - изстреля своята ракета за галактически туризъм до края на земната атмосфера. Стартирането се организира от тестовия терен на компанията в Западен Тексас, написа CNN.

Това е 13-ия тестов полет на ракетата New Shepard, като компанията към момента няма позволение да лети с хора на борда. Blue Origin има упоритостите да изпраща клиенти на къси разходки до ръба на космоса, само че компанията към момента не е почнала да продава билети. Цената също не е оповестена, само че надали ще е налична за всеки.
 Космическият елелктромобил на Tesla и SpaceX се приближи за първи път до Марс
Космическият елелктромобил на Tesla и SpaceX се приближи за първи път до Марс

Oт транспортното средство Червената планета към този момент не се вижда като точка

По време на лъчение на тестовия полет изпълнителният шеф на Blue Origin Боб Смит сподели единствено, че компанията е " доста близо " до това да лети с хора.

Новият Shepard се състои от двa сегмента - дребна капсула с форма на купол със огромни правоъгълни прозорци и ракетен усилвател с височина 18 метра, който изстрелва капсулата със скорост до три пъти по-голяма от скорост на звука.

Капсулата е проектирана по този начин, че да се изкачи на към 100 километра височина, където може да прекара няколко минути в безтегловност, преди да бъде върната на Земята с парашут.

New Shepard също по този начин организира голям брой опити за NASA по време на тестовото си изстрелване. Blue Origin проектира и доста по-голяма ракета, наречена New Glenn, с която компанията се надява да доставя товари и спътници в орбита.
 Virgin Galactic направи нов сполучлив тестови полет с галактическия си транспортен съд Unity
Космическият туризъм идва: Virgin Galactic направи нов сполучлив тест с галактическия си транспортен съд Unity

Компанията възнамерява да стартира комерсиална активност следващата година

Въпреки всички проекти на Blue Origin за футуристични галактически технологии, компанията постоянно се преглежда като новобранец в промишлеността, където SpaceX на Илън Мъск господства. Докато компанията на Безос, учредена през 2000 година, в никакъв случай не е изпращала хора в космоса и не е пускала ракета в орбита, SpaceX - която е по-млада с две години - изстрелва солидни партиди спътници и към този момент е изпращала астронавти до Международната галактическа станция.

Ръководството на Blue Origin обаче споделя, че всичко всичко върви по проект. Талисманът на компанията - костенурка, е предопределен да символизира нейната отдаденост да върви толкоз постепенно, колкото е належащо, с цел да реализира задачите си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР