“Блудници” е продукция на ITV, която се разпространява от каналите

...
“Блудници” е продукция на ITV, която се разпространява от каналите
Коментари Харесай

Видео блогът CINEMA CONFIDENTIAL на снимачната площадка на “БЛУДНИЦИ” по Epic Drama

“Блудници” е продукция на ITV, която се популяризира от каналите Hulu – в Съединени американски щати - и Epic Drama – най-новият член на семейство на Viasat History и TV1000 - у нас и в цяла централна и източна Европа. Снимките са най-вече в имението Langleybury, покрай Уотфърд във Англия, зад ъгъла на студията Warner, където се виждат декори от филмите с приключенията на Хари Потър.
Това лято стартира вторият сезон и към актьорския състав се причислява и една същински звездна актриса – познатата ни от “Армагедон” и “Властелинът на пръстените” и щерка на рок легендата Стивън Тайлър - Лив Тайлър.
Освен с нея, в петте нови YouTube епизода на Cinema Confidential ще се срещнем със Саманта Мортън (Minority Report), която е Маргарет Уелс, Елоис Смит (The Frankenstein Chronicles) – по-малката й щерка Луси - и Джесика Браун Финдл и, позната ни като Лейди Сибил от различен хитов сериал, “Даунтън Аби” – като Шарлот, както и Лесли Манвил (номинирана за “Оскар” тази година за “Невидима нишка” с Даниел Дей-Луис) – като злодеят Лидия Куигли.
В първи епизод на поредицата на Cinema Confidential – към този момент наличен тук - се пренасяме на място в имението, където се снима продукцията, и научаваме повече за историята и езика на сериала от създателките му.

„ Блудници “ (Harlots) може би не е първото заглавие, което би ви хрумнало за мощни женски персонажи, само че в действителност е по този начин. В разгара на всевъзможен тип придвижвания против половото принуждение и за равностойно възнаграждение на дамите, “Блудници” е основан точно от две дами – Мойра Буфини и Алисън Нюман. Макар, че действието му се развива през 18-ти век, сериалът напълно действително предлага съвременни тематики за размисъл, нищо че са облечени в корсети и високи перуки.
Първи сезон още веднъж е в ефир по тв канал Epic Drama всяка сряда и всяка събота от 22:00 часа в мрежите на операторите НЕТ1 в София, Телекабел и ТВ Сат Ком в южна България и NetWorx в северна България.

Със сериала попадаме в Лондон по времето на най-мръсния му интервал. Трудно място за една жена, изключително в случай че сама би трябвало да се грижи за себе си. Впрочем една на всеки пет дами се занимава точно с проституция. Маргарет Уелс, в ролята е превъзходната Саманта Мортън, държи обществен дом, където с изключение на девойките, които е прибрала, са и нейните лични дъщери – Шарлот и Луси. Когато навършат нужните години, тя продава девствеността им на този, който е податлив да заплати най-вече.
Още в първи епизод, който е наличен свободно и онлайн на www.epicdrama.bg/watch-now виждаме, че Шарлот към този момент е намерила своя спонсор в живота и като формалната негова “държанка” живее в дом, който той обезпечава за нея.
Луси, от своя страна, занапред би трябвало да откри подобен. Интересен е парадоксът, който съществува в облика на Маргарет Уелс – тя е и майка, и страда за това, което дъщерите й би трябвало да вършат, само че въпреки това знае, че това е съвсем единственият им избор във времето, в което живеят.
Голямата конкуренция на Маргарет е много по-богатата Лидия Куигли, в чиято роля е Лесли Манвил. Тя е абсолютният изверг в сериала и до момента в който има моменти, в които се чудиш дали харесваш Маргарет или не, то при Лидия нещата са ясни през цялото време – тя е въплъщение на злото.
Можете да гледате епизод 1 на „ Блудници “ свободно когато и да е онлайн на https://www.epicdrama.bg/watch-now/
Следете Cinema Confidential на:
https://www.youtube.com/stanislavaivycinemaconfidential
https://www.facebook.com/cinemaconfidential/
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР