БЛС ще има представител от доболнична помощ в НОЩ. Това

...
БЛС ще има представител от доболнична помощ в НОЩ. Това
Коментари Харесай

Шефът на БЛС с мрачен сценарий, ако К-19 мерките се разхлабят

БЛС ще има представител от доболнична помощ в НОЩ. Това заяви на брифинг в Министерството на здравеопазването ръководителят на Съюза доктор Иван Маджаров.

„ Продължаваме да работим с Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса. До края на годината би трябвало да подпишем рамковия контракт и анексите”, сподели още той.

„ Настояваме да не се облекчават ограниченията преди празниците, тъй като не следим броя на заболелите в лечебните заведения. Всяко отхлабване на ограниченията ще е рисковано за здравната система незабавно след новогодишните празници.

Ако продължи да пораства броят на пациентите в лечебни заведения, ще стигнем до тези случки, които чувахме в Италия – да взимаме решение на кого да спрем апарата, с цел да живее различен.

Не бива да позволяваме повече случаи, в които пациенти, които се нуждаят от помощ, няма къде да бъдат признати. Успяхме да задържим една численост в лечебните заведения, понижа лавината, която заливаше във всички области на страната. Ако имаме 7 000 в лечебни заведения, останала част – 90-100 000, която е невидима, са по домовете си и те също се нуждаят от помощ ", изясни доктор Маджаров.

"Подкрепяме решението антигенните проби да се приравнят към PCR”, сподели още той.

От НЗОК също поддържат удължаването на ограниченията. "Професионалното ми мнение е, че те би трябвало да останат най-малко седмица след новогодишните празници ", съобщи проф. доктор Петко Салчев.

"Ще поставим всички старания да управляваме рецесията с разсъдък, ще чуваме в цялост гласа на експертите. Обещавам, че няма да се ръководим от страсти при взимането на решение ", съобщи в умозаключение здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР