БЛС се обяви против опитите за административен тормоз от страна

...
БЛС се обяви против опитите за административен тормоз от страна
Коментари Харесай

Български лекарски съюз обвини НЗОК в административен тормоз...

БЛС се разгласи срещу опитите за административен тормоз от страна на НЗОК над лечебни заведения, ангажирани интензивно с лекуването на пациенти с Covid-19 през миналата тежка и сложна година и половина. В централата на Съсловната организация има постъпили голям брой сигнали от лечебни заведения в цялата страна за тенденциозни, всеобщи инспекции и претенции за възобновяване на средства в изискванията на пандемия по официални аргументи: неспазен логаритъм на лекуване, регистриран пациент с антигенен тест, а не с PCR и други

„ През интервала на пандемия българските лекари бяха изправени пред големи провокации и поставиха големи старания, грижейки се за своите пациенти в изискванията на напрежение и неопределеност, рискувайки личния си живот. Те бяха неведнъж уверявани, че може и би трябвало да работят умерено, че финансирането им е обезпечено, “ показват от БЛС.

От съсловната организация припомниха, че с настъпването на епидемията, финансирането на лечебните заведения стана въпрос на оцеляване и те получаваха най-малко 85% от бюджетите си, без значение от броя на лекуваните пациенти. По никакъв мотив обаче не е разписван механизъм, който по някакъв метод да преглежда опцията за наказателно възобновяване на тези средства.

„ На този декор, юридически голословно и аморално е да се притискат лечебни заведения, дали своя дан в битката с пандемията, да се желае от тях да връщат средства, които са били подсигурени за тяхното оцеляване, “ възмущават се от лекарската организация.

Формалното отношение, което показва НЗОК към лекарите в България, е освен обидно, само че и демотивиращо, акцентират в позицията си от БЛС. От нея излиза наяве още, че медиците ни се усещат огорчени от сходно отношение поради напъните, които са полагали в изискванията на неопределеност, и не престават да поставят поради очакващото ни наесен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР