БЛС подкрепя справедливите искания на колегите, работещи в РЗОК и

...
БЛС подкрепя справедливите искания на колегите, работещи в РЗОК и
Коментари Харесай

БЛС подкрепя исканията на служителите на Касата за по-високи заплати

БЛС поддържа справедливите претенции на сътрудниците, работещи в РЗОК и НЗОК. Това решение взе съсловната организация на свое съвещание, оповестяват от там.

Оценката за труда на работещите в структурите на Касата е оскърбителна и демонстрира непознаване на отговорностите, които носят. Заплащането им не дава отговор по никакъв метод на голямото натоварване, на което са подложени, показват от БЛС.

По отношение на броя хора, работещи в Касата обаче лекарите имат по-различно мнение от това на протестиращите. „ Наред с нуждата от нарастване на заплатите от БЛС сме на мнение, че е належащо реформиране и усъвършенстване на щата в РЗОК в страната, усъвършенстване и улеснение на процесите на работа на сътрудниците, работещи в тези структури. Решаването на казуса не минава през назначението на стотици нови чиновници на обидно ниски заплати. Подобна стъпка няма да докара до по-добра организация на работа и няма да удовлетвори работещите там, а в противен случай - ще утежни така и така тромавата конструкция “, се споделя още в мнението на съсловната организация на лекарите.

Припомняме, при започване на седмицата чиновници на Касата от цялата страна излязоха на едночасов сигнален митинг с искане за увеличение на заплатите им и назначение на повече хора в структурите на публичния здравен фонд. Причината за митинга бе, че в плана за актуализация на бюджета на НЗОК не са планувани средства за увеличение възнагражденията на чиновниците на Касата, а броя нови чиновници, които следва да бъдат назначени, с цел да поемат новите действия, станали отговорност на фонда, е съвсем на половина по-ниска от желаната от тях.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР