Блоят на случаите на COVID-19 в световен мащаб вече достига

...
Блоят на случаите на COVID-19 в световен мащаб вече достига
Коментари Харесай

СЗО с актуализация на информацията за ваксините срещу коронавируса

Блоят на случаите на COVID-19 в международен мащаб към този момент доближава съвсем 2,5 млн., като включително влизат оздравелите и умрелите, а към една трета от човечеството е под някакъв тип обсада, с цел да ограничи по-нататъшното разпространяване на заболяването и да попречи на здравните системи в света да бъдат претрупани. Според мнозина единственото стабилно решени, с цел да продължи животът обикновено, е ваксина.
Световната здравна организация (СЗО) разгласява лист на 70 ваксини, които сега се създават, като 67 са в предклинични изпитвания, а три към този момент се тестват в клинични изследвания. От последната група понастоящем две са във фаза I, което значи, че сигурността на кандидат-ваксината се прави оценка, а третата към този момент е минала към фаза II, като се тества ефикасността на имунизацията. Следващата стъпка ще бъде фаза III на изпитване, при което имунизацията се тества върху доста по-голяма група хора, обобщава БГНЕС.
За въпросните 70 ваксини СЗО даде информация още на 30 април.
Стъпките за сигурност на съответната ваксина изискват време и нерешителност и е извънредно значимо да не се прескачат стадии, макар спешността на обстановката. Планът на СЗО за проучвания и развиване беше задействан при започване на януари, с цел да се форсира създаването на една или повече ваксини против смъртоносния вирус, както и да се обезпечат по-добри диагностични принадлежности и ефикасни лекувания: трите основни детайла за отбрана на колкото се може повече хора от заболяването в дълготраен проект.
Още: " Сериозна наклонност за понижаване на болестта с COVID-19 в много страни, само че и в доста не е по този начин "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР