Блокираните на беларуско-полската граница 2000 мигранти трябва да бъдат пуснати

...
Блокираните на беларуско-полската граница 2000 мигранти трябва да бъдат пуснати
Коментари Харесай

Лукашенко се обърна с молба към Германия да приеме мигранти

Блокираните на беларуско-полската граница 2000 мигранти би трябвало да бъдат пуснати да влязат в Германия, съобщи през днешния ден президентът на Беларус Александър Лукашенко, съобщи ДПА.

" Две хиляди души - това не е огромна работа за Германия ", сподели той по време на посещаване на граничния град Брузги. " Канцлерът Меркел се съгласи с това ", добави беларуският президент.

Твърденията на беларуския президент за единодушието на Германия бяха отхвърлени от представител на немското държавно управление, представен от Ройтерс.

Лукашенко направи сходни мнения след неотдавнашните си телефонни диалози с Меркел по отношение на рецесията по границата. Всеки път Берлин отхвърляше неговия метод към обстановката.

Западноевропейски водачи настояват, че рецесията е дело на Лукашенко.

Ядосан, че Европейският съюз предходната година отхвърли да признае неговата противоречива победа на изборите, Лукашенко, както се твърди, е поканил хора от разкъсваните от войни страни в Близкия изток да отидат в Беларус със самолети, като им е заречен да преминат в Европейския съюз. Той отхвърля обвиняванията. Въпреки това хиляди хора дойдоха в Беларус, само че при достигането до границите на Европейския съюз, те разбираха, че пътят е блокиран.

Това сътвори напрежение през последните седмици, като мигрантите се опитваха да щурмуват границата, преди да се отдръпват в спонтанни лагери, които не са задоволителни, с цел да ги предпазят в настъпващата в Европа зима.

В изявление в център за настаняване на мигранти в Брузги Лукашенко уточни, че хората там желаят единствено да стигнат до Германия, където някои имат родственици, които ги чакат.

" Моля ви, вземете тези хора. Това не е огромен товар ", сподели той.

Вчера и през днешния ден обаче стотици мигранти, доста от които иракчани и сирийци, взеха решение да се откажат от опитите си да преминат границата и да се върнат вкъщи. Летището в Минск заяви за полет, който е отпътувал в 02:45 локално време с хора, които се връщат в Ербил в Ирак.

Но полски публични представители оповестиха също, че група от към 200 души през вчерашния ден се е пробвала да проникне със мощ през границата с Беларус, покрай град Черемша.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР