Блокирането на Суецкия канал за близо седмица ще доведе до

...
Блокирането на Суецкия канал за близо седмица ще доведе до
Коментари Харесай

Разследват блокирането на Суецкия канал, загубите са за мили...

Блокирането на Суецкия канал за близо седмица ще докара до огромни загуби за английската застрахователна компания Lloyd’s.

Важната водна пътна артерия продължава да се разчиства от натрупалите се кораби след сполучливото пренасяне на заседналия огромен контейнеровоз, който блокира за седмица трафика през канала и аргументи безпорядък в международните вериги за доставки.

По-рано тази седмица кредитната организация Fitch предизвести, че световните презастрахователи евентуално ще се сблъскат с искове за стотици милиони евро поради случая в Суецкия канал. Очаква се исковете за застраховка " Гражданска отговорност " за кораби и товари, наранени от закъснението, в началото да попаднат на отговорността на застрахователя на кораба Ever Given, само че Lloyd’s може да е виновен за сред 5 и 10% от общите презастрахователни искове.

От Lloyd’s of London обявиха, че е прекомерно рано да се реши точната загуба, само че прогнозите са за най-малко 100 милиона $. Пазарът в Лондон към този момент записва загуба от 900 милиона паунда през 2020 година поради пандемията след облага от 2,5 милиарда паунда през 2019 година Освен това се чака компанията да изплати близо 3 милиарда и половина паунда през 2020 година по искове без презастраховане, свързани с Коронавирус рецесията като доста от тези заплащания идват след анулация на огромни събития като тенис шампионата на Уимбълдън.

След няколко локдауни заради пандемията Lloyd’s of London ще бъде отворен още веднъж на 17 май. Проучванията демонстрират, че множеството чиновници на застрахователния пазар чакат да се върнат в офиса минимум по три дни в седмицата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР