Блокирането на кръстовища е рекет, а не форма на протест.

...
Блокирането на кръстовища е рекет, а не форма на протест.
Коментари Харесай

Боил Банов видя блокирането на кръстовища като рекет

Блокирането на кръстовища е рекет, а не форма на митинг . Това сподели пред Нова телевизия министърът на културата Боил Банов.
. По-важното е друго.Протестът е нещо същностно, което е обвързвано с демокрацията и е скъпо за нея. Няма народна власт без да имаш опция да протестираш и да изразим мнението си.
Когато хората излизат да стачкуват, ръководещите са длъжни да опитат да схванат всеки протестиращ какво го е изкарало на улицата да стачкува . Това е доста значимо и основно. Аз и всички мои сътрудници го разбираме като нещо значимо и работим интензивно за това “, акцентира Банов.
„ Коренно друг е въпросът с това някой или някакви хора да блокират кръстовища. Това не е митинг, а рекет. На рекет няма страна в света, която да се поддава, не тъй като е огромен проблем дали държавното управление ще си тръгне, а тъй като
Това значи, че всеки, който може да реши, че е несъгласен с политиката на страната, може да излезе да блокира основни кръстовища и автомагистрали и да смъкна едно ръководство. Така не трябва “, счита министърът на културата.
„ Разделяйки екстремистите, които затварят на кръстовища от протестиращите, измежду протестиращите има основателни претенции. Проблемът е, че няма дефинирани стопански и обществени претенции.
Те са многопластови и всеки изрича някаква позиция. Изказванията на протестиращите по някой път едни други се неодобряват, едни други се сблъскват. Това е огромен проблем “, уточни още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР