„Блокирането на икономиката заради пандемията от коронавиус направи така, че

...
„Блокирането на икономиката заради пандемията от коронавиус направи така, че
Коментари Харесай

Ева Майдел: Можем да преодолеем дигиталното разделение в Европа

„ Блокирането на стопанската система поради пандемията от коронавиус направи по този начин, че съвсем всеки бизнес към този момент възприема дигитализацията не просто като инструмент за напредък, а на първо място като разлика сред оцеляването и банкрута. Тази осъзната потребност от цифровизация дружно с упования стабилен европейски запас за модернизиране на производствата ни слагат на добър път, с цел да преодолеем цифровото разделяне сред фирмите и жителите, които употребяват новите технологии, и тези, които нямат възможност”. Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел  Ева Майдел Ева Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по (ГЕРБ/ЕНП) по време на проведена от Майкрософт полемика за Европейската тактика за данни.

Ева Майдел  Ева Майдел Ева Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по акцентира и друго следствие от пандемията - все по-голямата взаимозависимост от високотехнологичния бранш за опазване на стопанската система.

„ Най-успешните бизнеси през днешния ден са тези, които употребяват данните, генерирани от потребителите онлайн. За да имаме повече български и европейски компании от международна големина, е нужно да им позволим да употребяват елементарно и несъмнено данните, които произвеждаме с активността си в онлайн пространството. Затова като докладчик на ЕНП за мнението на Европейския парламент по тактиката за данни, работя за това данните, които сътворяваме, да ни оказват помощ да се оправяме с провокации като епидемии, финансови рецесии, климатични промени, “ добави българският евродепутат по време на събитието, в което взе участие и вицепрезидентът на Майкрософт Каспър Клинге, отговарящ за европейските политики.

Според нея шерването на данни би трябвало да е съпроводено с задоволително отбрана на неприкосновеността на персоналния живот, комерсиалните секрети и патентите. Ясни правила за шерване и култивиране на данни в Европейски Съюз ще разрешат за по-висока сигурност на потребителите и по-ясна отговорност на употребяващите информацията компании. „ Трябва да има насоки по какъв начин регламентът за отбрана на данните GDPR да дава опция за шерване и приложимост при избрани условия. Това ще улесни бизнеса и ще подтиква шерването на данни сред фирмите “, безапелационна е Майдел.

Майдел: Още при започване на немското председателство би трябвало да бъде финализиран проектът за възобновяване на Европа

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР