Блокирането на достъпа на Румъния и на Българиядо Шенгенското пространство

...
Блокирането на достъпа на Румъния и на Българиядо Шенгенското пространство
Коментари Харесай

Германия: Отказът България и Румъния да бъдат допуснати в Шенген е лош ден за Европа

Блокирането на достъпа на Румъния и на България до Шенгенското пространство на Европейския съюз след възражението на Австрия съставлява " неприятен ден за Европа ", съобщи Ройтерс, цитирайки министърката на външните работи на Германия Аналена Бербок.

" До последната минута... се борихме да подсигуряваме, че България и Румъния ще бъдат признати в Шенгенското пространство, " съобщи Бербок на конференция в Дъблин.

" Смятам, че това е повече от неправилно от европейска позиция, само че и от геополитическа ", сподели тя. " Вместо да се гордеем, че сме постигнали един добър и мощен ден за Европа, би трябвало да кажем, че това е неприятен ден за Европа ", добави Бербок.

Германската външна министърка също по този начин прикани английските договарящи и договарящите от Европейски Съюз да се възползват актуалната опция , с цел да уредят връзките си след провокирания от Брекзит комерсиалния спор за Северна Ирландия.

" Това е посланието, което ще отнеса в Лондон на следващия ден ". съобщи Бербок, която на следващия ден ще бъде на посещаване в английската столица./dariknews.bg.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР