Блокирана кола, жега и срещи с крокодили, змии и паяци.

...
Блокирана кола, жега и срещи с крокодили, змии и паяци.
Коментари Харесай

Блокирани в калта, опасни животни и 25 км пеша: Туристи се губят в пустошта, следвайки Google Maps

Блокирана кола, горещина и срещи с крокодили, змии и паяци. Двама мъже се оказват изгубени в тропически север на Австралия, откакто следват компактно инструкциите на Гугъл Maps.

Местните рейнджъри ги дефинират за „ огромни късметлии “ – поради това, че изобщо са останали живи. Според тях това пътешестване в австралийската пустота е можело да приключи съдбовно.

Немските туристи - 20-годишният Филип Майер и 25-годишният Марсел Шьоне потеглят от австралийския град Кернс, щата Куинсланд, при започване на февруари. Те пътуват с пикап до град Бамага на полуостров Кейп Йорк - съвсем непокътнат регион, споделя „ Билд “, базирайки се на информация на австралийските служби.

Гугъл Maps насочва германците да завият от основния път и да влязат в националния парк Oyala Thumotang. Така те се озовават на черен път, наименуван Langi Track, на който автомобилът им засяда.

„ Повърхността беше суха, само че изпод беше толкоз мокро и кално. Невъзможно беше да продължим “, разясняват младежите.

Наоколо няма никой. За тях не остава нищо друго с изключение на да се върнат пешком назад към цивилизацията пешком - всеки с 12-килограмова раница на тил, в която придвижват облекла и хранителни запаси. Обхват на телфоните си и достъп до интернет – също нямат.

Дни наред мъжете се придвижват най-вече в ранните утринни часове. В жегата на деня почиват, а по-късно не престават да вървят през нощта.

Филип Майер и Марсел Шьоне имат няколко срещи с рискови животни - в това число крокодил, змия и голям брой паяци. Едва след към седмица и 25 километра през пустошта те идват в крайбрежния град Коен и осведомят управляващите, че е трябвало да изоставят офроуд автомобила си в националния парк.

„ Това не е първият случай, при който навигационно приложение изпраща хора отвън основния път в национални паркове, при което те се изгубват, а транспортните им средства засядат “, разяснява рейнджърът Роджър Джеймс.

Той поучава хората да следват повече знаците и формалните карти вместо мобилните приложения.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР