Блокиран и непроходим ще бъде днес центърът на Атина заради

...
Блокиран и непроходим ще бъде днес центърът на Атина заради
Коментари Харесай

Крепост става Атина днес заради протест, затварят пътища и метростанции

Блокиран и непристъпен ще бъде през днешния ден центърът на Атина поради огромния митинг против Преспанското съглашение, който стартира в 14:00 часа на площад Синтагма пред гръцкия парламент. Ще бъдат затворени централни булеварди и метростанции.

Очаква се в столицата да дойдат над 3 000 рейса с над 200 000 протестиращи от северна Гърция. В Ханя на остров Крит протестиращи се качиха на кораба с гръцки флагове. Малко преди да отплават, разпростряха огромно гръцко знаме на пристанище Суда, пеейки „Македония е една“.

Ще има представители и от Светата община Атон.

Основни лектори ще бъдат Крис Спирос, някогашен американски сенатор и някогашен ръководител на Парламента в Ню Хемпшир, Афродита Ману и представител от Света Гора.

Драконови са ограниченията са сигурност. От 10:00 часа се затварят метростанциите „Синтагма“, „Академиас“ и „Омония“. Въведени са също и изключителни правила за придвижване в по-широката зона в центъра на Атина.

2000 служители на реда, хеликоптери и дронове ще записват, тъй че да има пълен регистър за обстановката в центъра на Атина. Ще бъдат основани „ бариери “ от полицейски патрули, с цел да се противодейства при експлоадиране на възможни конфликти.

Очакванията са, че Атина ще бъде залята от над 2 000 000 протестиращи от цяла Гърция. Масовият протест под мотото „ Македония е Гърция “ се провежда против идното одобрение на съглашението от гръцкия парламент.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР