Блокиран е достъпът на столичани до домовете им в жилищен

...
Блокиран е достъпът на столичани до домовете им в жилищен
Коментари Харесай

Собственик планира строеж пред вратата на жилищен блок в София

Блокиран е достъпът на столичани до домовете им в жилищен блок в кв. " Павлово ". Собственик на реституиран имот сложи ограда към терена и затвори достъпа до блока, осведоми bTV.

Наследникът на притежатели, които са били обезщетени за изграждане на блока е съумял да си върне двора на баба си. Сега има намерение да строи.

Пространството е било отчуждено преди 1989 година, с цел да бъде издигнат блокът. Хората, които имали парцели на това място, са били обезщетени. През 90-те наследниците получили опция да върнат компенсацията на страната и да вземат терените на техните предшественици .

Живеещите в блока, някои от които са и притежатели на жилищата, издигнати върху тези отчуждени терени, питат по какъв начин, за какво и кой е разрешил този аграрен парцел да се появи във към този момент урегулиран аграрен парцел.

Нотариалните ни актове са от 1996 г . Откупили сме право на градеж, в допълнение сме плащали средства за озеленяване, споделиха притежателите на жилища. Хората са обезпокоени, че лимитираният достъп до входа не разрешава до там да отиде нито пожарна, нито кола за спешна помощ .

Подадени са тъжби още от началото на тази година до ръководителя на Столичния общински съвет и до основния проектант, на които към момента няма отговор.

Ситуацията е избрана като неуместна и от кмета на регион " Витоша " инж. Теодор Петков .

" В заповедта написа, че той връща някакво обезщетение. Ще пожелаеме тази кореспонденция от Министерството на финансите , с цел да забележим по какъв начин са се случили всички тези компенсации, какво е плащано. Чувам от хората, че действително цената на това, което е платено, към тогавашния курс на $ е било към 200 $ ", означи той.

По същия метод е върнато и пространството от другата страна на блока в същия столичен квартал " Павлово ". Там се чака върху паркинга да се строи жилищна постройка . На мястото има и къща, която се пада на ъгъл. Преди години тя се разширила с още няколко метра. Разстоянието от позволената пристройка до блока е не повече от два метра , разказват пострадали.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР