Блокираме Северна Македония за присъединяването й в ЕС. Това информираха

...
Блокираме Северна Македония за присъединяването й в ЕС. Това информираха
Коментари Харесай

Официално! Блокираме Северна Македония за членство в ЕС

Блокираме Северна Македония за присъединението й в Европейски Съюз. Това осведомиха от Министерството на външните работи.

България е уведомила Европейската комисия, че не е в положение да одобри препоръчаната все още преговорна рамка за Република Северна Македония и плана на декларация към нея. 

Мотивите, които се акцентират са, че те не дават нужните гаранции за осъществяване на поставените от страната ни условия.

За България е недопустим разновидността изискванията ни към Република Северна Македония да бъдат сложени в декларация на Съвета на Европейски Съюз, съпътстваща преговорната рамка, защото  Декларацията на Съвета не е правно обвързващ инструмент и не дава търсените от България юридически гаранции.

Такива гаранции бихме имали, в случай че нашите претенции бяха отразени в текста на Преговорната рамка, за което и настояваме.

България благодари на Германското председателство на Съвета на Европейски Съюз и на комисаря по разширението Оливер Вархей за градивния метод и всекидневната взаимна работа в търсене на решение. Все още не е изключено да такова решение да бъде реализирано макар късите периоди, написа в формалната позиция на Министерство на външните работи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР