Блокчейнът от първи слой Near Protocol и Wormhole Bridge работят

...
Блокчейнът от първи слой Near Protocol и Wormhole Bridge работят
Коментари Харесай

Near Protocol и Wormhole се обединяват за ефективни трансфери между блокчейн мрежите

Блокчейнът от първи пласт Near Protocol и Wormhole Bridge работят дружно за създаване на леки потребителски решения, които поддържат прехвърляния сред веригите, употребявайки доказателства за нулево познание (ZK).

Съобщение от Near Foundation разкри, че главният екип на Near Protocol ще се интегрира с Wormhole Bridge за всички междуверижни прехвърляния на активи, заменяйки Rainbow на Near, настоящия главен междуверижен мост.

Тази интеграция значи, че Wormhole Bridge ще се трансформира в главния мост на Near за междуверижни прехвърляния с главната мрежа на Етериум .

Интеграцията на Near с Wormhole ще употребява ZK доказателство за отбрана на прехвърлянията сред веригите на Near и Етериум.

ZK доказателствата разрешават валидиране на транзакциите, без да се разкриват ненужни детайлности, като обезпечават сигурен способ за потвърждаване и верифициране на прехвърлянията сред двата блокчейна .

Въпреки това, както изяснява Near Foundation, този развой може да бъде изчислително натоварен, което постанова използването на леки потребителски решения.

Лекият клиент се отнася до модифицирана версия на пълностоен нод (възел) в блокчейн мрежа, който изтегля единствено част от цялата блокчейн мрежа, като резервира способността си да удостоверява транзакции.

Разработчиците от Near и Wormhole имат за цел да основат леки потребителски решения, които делегират забележителна част от изчислителното натоварване, належащо за ZK доказателствата, на пласт отвън веригата.

Според Near Foundation този метод усъвършенства съхранението и изчислителните запаси.

“, обявиха от фондацията.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР