Блокчейнът Cardano претърпя аномалия в неделя през нощта (02:00 ч.

...
Блокчейнът Cardano претърпя аномалия в неделя през нощта (02:00 ч.
Коментари Харесай

Cardano: Защо 60% от нодовете в мрежата се изключиха?

Блокчейнът Cardano претърпя особеност в неделя през нощта (02:00 ч. българско време, сред блок 8300569 и 8300570), която накара близо 60% от всички дейни нодове да останат офлайн за къс интервал от време.

Въпреки че блокчейнът не беше спрян, имаше забавяния в транзакциите. Но какво се случи и каква беше повода?

Един от първите, които оповестиха за аномалията, беше Том Стоукс, съосновател и основен действен шеф на Node Shark и оператор на пул за стейкинг на ADA . Той написа :

, и показа графиката по-долу.

Както демонстрира графиката, мрежата се възвърне до към 87% за къс интервал от време. Причината за случая обаче остана незнайна много дълго време. Към момента на писане на публикацията основателят на Cardano, Чарлз Хоскинсън, също към момента не беше коментирал.

Изявление на компанията за разработка на Cardano, Input Output Global (IOG), даде пояснение за феномена. Компанията изясни, че неточност е предизвикала спиране на нодове и рестартиране на повече от 50% от тях.

, сподели IOG, който изясни, че това наподобява е било породено от краткотрайна особеност, която е задействала една от двете реакции в нода – някои просто прекъснаха връзката си, до момента в който други се рестартираха.

Според разработчика на Cardano:



Както акцентира компанията, въздействието е било много нищожно –.

Повечето нодове се възвърнаха автоматизирано без човешка интервенция и направиха рестартиране, според от избора на пул за стейкинг. Въпреки това компанията дава обещание да изследва в допълнение повода за аномалията и да приложи спомагателни ограничения за вписване на мониторинг в допълнение към процедури за мониторинг.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР