Блокчейн експерти твърдят, че хакери, свързани със Северна Корея, вероятно

...
Блокчейн експерти твърдят, че хакери, свързани със Северна Корея, вероятно
Коментари Харесай

Севернокорейски хакери заподозрени в кражбата на $70 милиона от крипто борса

Блокчейн специалисти настояват, че хакери, свързани със Северна Корея, евентуално стоят зад кражба на $70 милиона от крипто борсата CoinEx.

CoinEx, която твърди, че е основана в Хонконг, съобщи във вторник на обществената платформа X (Twitter), че портфейлите, употребявани за предпазване на криптоактивите на борсата, са били хакнати. В петък тя съобщи, че прави оценка загубите си на $70 милиона, което съгласно нея е “ ” от общите ѝ активи.

Компанията, занимаваща се с изследване на блокчейн Elliptic съобщи, че “ ” демонстрират, че Lazarus Group – хакерска група, обвързвана със Северна Корея – е виновна за офанзивата.

CoinEx не съобщи кой съгласно нея стои зад офанзивата, макар че показа пред Reuters, че е наясно, че някои компании за сигурност настояват, че отговорни са екипи за кибершпионаж, свързани със Северна Корея.

Освен това Elliptic съобщи, че някои от средствата, откраднати от CoinEx, са били изпратени на крипто адрес който преди този момент е бил употребен от Lazarus Group за изпиране на откраднати средства.

Средствата са били изпратени и в блокчейна на Етериум , като е бил употребен блокчейн “ ” – метод за прекачване на средства сред разнообразни мрежи – който преди този момент също е бил употребен от Lazarus Group.

Друга компания за проучване на блокчейн, Chainalysis, съобщи пред Reuters в четвъртък, че има “ “, че Северна Корея стои зад офанзивата.

Elliptic съобщи, че Lazarus Group “ “, като от началото на юни до момента е откраднала криптоактиви на стойност към $240 милиона в четири обособени офанзиви, в допълнение към офанзивата на CoinEx.

Източник:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР