Блокбъстър е филм с голяма популярност и успешна продукция според

...
Блокбъстър е филм с голяма популярност и успешна продукция според
Коментари Харесай

В Англия: Шампион и претендент в пряка битка за върха

Блокбъстър е филм с огромна известност и сполучлива продукция съгласно критериите на промишлеността.

Ако би трябвало да пренесем това разбиране във футбола, то довечера на „ Етихад “ ще се състои точно подобен звезден блокбъстър.

Залозите не могат да бъдат по-високи. Пет седмици преди края на сезона вторият Манчестър Сити приема Арсенал – тима, който води с 5 точки, само че е с два мача повече от своя съперник.

Гражданите преследват исторически требъл и трета поредна купа във Висшата лига, а топчиите се надяват да сложат завършек на 19-годишната суша. Майсторът Пеп Гуардиола против чирака и някогашен негов асистент Микел Артета.

В навечерието на равенството на Арсенал със Саутхемптън (3:3) Микел Артета сподели: „ Трябва да станем в действителност скучни за всички, да бъдем повтарящи се и да се съсредоточим върху това, което би трябвало да създадем “.

Думите бяха за конкуренцията за купата, само че можеха да се създадат корелации с последните изяви на топчиите. Мачовете на топчиите в последно време бяха прекомерно безумни, а това беше тяхно лично дело.

Срещу Уест Хем артилеристите водеха с 2:0, само че Томас Партей беше прекомерно нехаен в средата на терена и даде опция на чуковете да се върнат в дуела.

Срещу светците предишния петък ранната неточност на вратаря Аарън Рамсдейл подсигурява още една драма, която също не приключи добре. Защитата на Арсенал имаше съмнения още след паузата за Мондиал 2022. Но головете, които позволява в този момент, са доста по-предотвратими.

Артилеристите дават благоприятни условия на съперниците си или се изключват в жизненоважни моменти. По създание те не вършат простите неща, които ги доведоха до върха на класирането през първите 8 месеца от сезона.

Основен фактор за контрола на мачовете преди този момент беше способността топката да се движи бързо и тъкмо с допустимо минимум докосвания. Това работи добре, с цел да изсмуче силата на съперниковите футболисти.

Този метод даде чудесни резултати и семейството на последния Саутхемптън изглеждаше като опция да се възвърне това успокоение преди най-големия тест за сезона.

Но шансът бе пропуснат. Играчите не изглеждаха уверени, не знаеха какво да вършат с топката, бяха нерешителни, а Арсенал не може да си разреши това довечера на „ Етихад “.

По някакъв метод обаче топчиите въпреки всичко взеха точка от хаоса. Точно както при късните им победи над Ман Юнайтед и Борнемут. Създадените талази от офанзиви доведоха до вярата, че най-малко един късмет ще бъде оползотворен. Видя се, че тези футболисти не са подготвени да се предадат, само че представянето не допуска, че Арсенал ненадейно ще поеме контрола в мач като идния със Сити.

Математиката демонстрира, че и двата тима към момента държат ориста си в личните ръце. „ Надявам се, че този поврат против Саутхемптън ще ни вдъхне повече религия за сряда. Тези два късни гола би трябвало да ни накарат да повярваме, че сме способни на всичко “, отсече Артета.

Сега е неотложно Арсенал да си възвърне това успокоение и точност, освен това още през днешния ден. Защото една загуба на „ Етихад “ може да се окаже съдбовна в борбата за купата.

Вариантите пред артилеристите са два – или да бъдат малко по-скучни, или да възприемат отново хаоса и вярата, които им завоюваха цели 16 точки от губеща позиция през този сезон във Висшата лига.

Големият въпрос от позиция на Сити, който е в убийствена форма, е какво се случва със противника и коя негова версия ще се появи през днешния ден.

В последните си три мача Арсенал непрекъснато се накланяше от едната прекаленост към другата. Неутралните почитатели ще се надяват на повече от тази драма, само че тези на топчиите ще се молят тимът им да преоткрие себе си. Защото остава убеждението, че този отбор на Арсенал има нещо особено в себе си.

Че има сърцето и сплотеността, нужни да бъдат дружно в окопите и да реализират резултат, който доста малко хора чакат. Ако желаят купата, топчиите би трябвало да сложат завършек на тази неприятна серия от резултати против Сити – 11 следващи загуби в лигата и без победа от 2015-а, когато Гуардиола още не беше назначен.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР