Блокадите на протестиращите енергетици и миньори на магистрала Тракия, Подбалканския

...
Блокадите на протестиращите енергетици и миньори на магистрала Тракия, Подбалканския
Коментари Харесай

Остават блокадите на енергетици и миньори, въведени са обходни маршрути:

Блокадите на протестиращите енергетици и миньори на автомагистрала " Тракия ", Подбалканския път в региона на Гурково и Прохода на републиката остават, а нито един от синдикалните водачи няма да се отзове на поканата на премиера Николай Денков за договаряния в Министерския съвет. Това са резултатите от договарянията на министъра на енергетиката Румен Радев с недоволните служащи, които продължиха повече от 2 часа. Работещите в мините и Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " се оповестиха против териториалните проекти за обективен преход на въглищните региони, които през вчерашния ден бяха признати от държавното управление.

 

Препоръчва се на пътуващите по Автомагистрала „ Тракия “ в посока Бургас и назад да употребяват обходен маршрут - п.в. Чирпан – Стара Загора – Нова Загора – Сливен – Автомагистрала " Тракия " и назад.

 

Пътуващите по основен път Хасково - Стара Загора да минават през с. Памукчии, с. Християново, Калояновско шосе и назад.

 

Пътуващите с леки коли през Прохода на Републиката от Стара Загора се пренасочват на бензиностанция „ Петрол “ през общински път към с. Конаре, с. Козарево, гр. Твърдица, гр. Елена и гр. Велико Търново или през прохода „ Шипка “, осведомят от Министерство на вътрешните работи. 

 

Пътуващите през Прохода на Републиката в посока от север-юг минават през общински път за с. Димовци към гр. Николаево и се включват посредством пътен възел на път I-6.

 

С цел облекчение на тежкотоварния трафик в посока Автомагистрала „ Тракия “ камионите се пренасочват от Автомагистрала „ Марица “ към Харманли, Тополовград, Елхово, Ямбол, Ришки проход, Шумен, Русе.

 

Препоръчва се тежкотоварните коли, пътуващи в направлението север юг и назад да употребяват Троянския, Ришкия или Котленския проходи.

 

Енергетици и миньори желаеха от Радев изключително засезание на Министерския съвет, на което техни представители да обсъдят с властта противоречивите проекти. Министърът не пое гаранции за такова съвещание и за следващ път ги прикани да одобряват поканата на Денков за диалози на следващия ден в София.


Радев беше освиркан, откакто не даде съответен отговор на въпроса какъв брой от работещите в мините и ТЕЦ-а ще бъдат принудени да се разделят с работните си места следващата година. Той обаче увери протестиращите, че по проектите ще може да се договаря с Брюксел.


" Първият период за предаване беше 30 юни. Най-последният беше 30 септември. Уточнението, което постигнахме с тях, беше: " Ето ви го този вид, само че по този вид ще се договаря ". Отговорът беше: " Да! По този вид ще се договаря ".


По-рано денем Радев разгласи след тричасова среща с административното управление на държавните сдружения “Мини Марица изток " и Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 ", че териториалните проекти към този момент са изпратени в Брюксел. Изненадващо енергийният министър съобщи, че не е осведомен с вчерашното предложение за 36 заплати за напускащи служащи от бранша в преход. И добави, че не е сигурен и от кое място ще дойдат тези средства.

Министърът увери, че работата на енергийния комплекс " Марица изток " е обезпечена до 2038 година, както и че няма опасност за енергийната сигурност на страната.

Заради блокадите в региона на Стара Загора са въведени следните обходни направления:

За пътуващите по автомагистрала " Тракия " той е от пътен възел " Нова Загора " по пътя към Нова Загора - Сливен до пътен възел " Свобода ".
За пътуващите по път Казанлък - Стара Загора: за гр. Стара Загора - през с. Памукчии, с. Християново, Калояновско шосе; от Стара Загора в посока Казанлък - по пътя Стара Загора - Нова Загора - Сливен, бул. " Калояновско шосе, с. Християново, с. Памукчии. Повече информация можете да намерите на страницата на Агенция пътна инфраструктура.

 

Източник БНР, Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР