Блокади на въгледобива заради опазването на околната среда - от

...
Блокади на въгледобива заради опазването на околната среда - от
Коментари Харесай

Демонстранти щурмуваха една най-големите мини за кафяви въглища в Европа

Блокади на въгледобива поради опазването на околната среда - от през вчерашния ден в Германия стачкуват сред 10 000 и 40 000 деятели от разнообразни страни. Днес се стигна до конфликти с полицията. Демонстранти щурмуваха региона на една от най-големите мини за кафяви въглища в Европа. Органите на реда използваха спрей против тях. Има потърпевши служители на реда. Паралелно с това се организираха и мирни митинги

Протестите за климата към този момент се трансформират в интернационалните демонстрации през почивните дни. Стотици деятели прекараха нощта върху релсите на влаковата линия за Топлоелектрическа централа с въглища. Така преустановиха доставките на суровина. Последователите на Грета Тунберг от " Петъци за бъдеще " вземат участие в акциите, само че с велосипедна проява.
Сейми Роуин, екоактивист: Основаването на придвижване е нещо красиво. Ние обаче би трябвало да извървим идната стъпка. Трябва да си изцапаме ръцете, тъй че да им кажем да спрат, другояче бъдещите генерации ще заплащат.
Протестите не оставят политиците равнодушни. Премиерът на Бавария изиска проверка на постигнатия в Германия компромис с енергийните компании за прекъсване на въгледобива и упорства това да стане осем години по-рано от контрактуваното, т. е. през 2030 година Синдикатите реагираха с отвращение. Страстите в Германия по тези тематика бушуват.
 10 000 възпитаници се събраха на климатичен митинг в Аахен 10 000 възпитаници се събраха на климатичен митинг в Аахен
В немския град Аахен се събраха над 10 000 възпитаници от 16 страни и стачкуваха спокойно за запазване на околната среда. В техния митинг за първи път...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР