Блокади на различни точки в страната и задръстания заради протеста

...
Блокади на различни точки в страната и задръстания заради протеста
Коментари Харесай

Пътните строители на протест – блокади в различни точки на страната

Блокади на разнообразни точки в страната и задръстания поради митинга на пътните строители. Те упорстват да получат неизплатените им средства за осъществени действия, както и поради неналичието на индексация по договорите за строителство.

720 млн. лева са неизплатените пари за осъществени действия към 80 компании.  в София започна от две места – площадът пред Народното събрание и  Околовръстния път.

Протестиращи издигнаха палатка зад Народното събрание, която нарекоха „ Обучителен център ” за ръководещите.

В Бургас протестът беше на входа на автомагистрала „ Тракия ”. Управителите на компании настояват, че имат да получват 12 млн. лв. от страната. Едва в този момент са дали заплати за май.

„ Обещания, пари - няма. Това, което ни се даде обещание 50% не се заплаща, с цел да плащаме заплати теглим кредите, само че в един миг ще си загубим и хората. Над 7 милиона са дължимите суми на компаниите за Бургаски район ”, разяснява Андон Михалев.

Десетки служащи от „ Пътинженеринг “ блокираха за един час пътя Русе – София на разклона за Иваново.

По думите на изпълнителния шеф на компанията Петко Николов, страната им дължи 32 милиона лв. за осъществени от тях действия. От първите 50% са получили отчасти заплащане, а до края на юни е трябвало да им изплатят останалата сума. Тъй като и все още това не се е случило, служащите от компанията се включиха в националния митинг, проведен от ББК „ Пътища “.

Хората недоволстват, че работят на цени отпреди 3 години, което е под себестойността си. Въпреки това, служащите и чиновниците постоянно получават заплати, обезпечени от компанията посредством заеми.

Хората са безапелационни, че ще продължат да стачкуват, до момента в който си получат парите. Очаква се идната обсада на пътя Русе-София на разклона за Иваново да бъде в петък.

И в Благоевград излязоха на митинг. Самосвали на пътно-поддържащата и строителна компания „ Громахолд ” с надути клаксони излязоха, с цел да изразят недоволството си. 

Протестът затрудни придвижването по пътя към Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата и Банско.

„ Положението с пътищата в България е пагубно, настояванията ни са да се индексират цените в строителството, като 50% от тях да се преведат на компаниите ”, сподели Иван Иванов от „ Громахолд ”.Протестът протече спокойно и без напрежение, само че със солидно полицейско наличие.

Пътни и Велико Търново. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР