"Блокадата, наложена ни от страна българския президент Румен Радев, е

...
"Блокадата, наложена ни от страна българския президент Румен Радев, е
Коментари Харесай

Заев възропта срещу Радев, ето защо

"Блокадата, наложена ни от страна българския президент Румен Радев, е нездравословна за нашата страна ", това сподели министър председателят на Република Северна Македония (РСМ) Зоран Заев, представен от скопската медия "Независен весник ".

Министър-председателят на югозападната ни съседка реагира на изявлението на българския държавен глава, направено през вчерашния ден по време на форума "ЕС-Западни Балкани " в град Бърдо край Кран (до словенската столица Любляна).

"Няма страна-членка на Европейския съюз, която да има каквито и да е било забележки във връзка с промените, които организира нашата страна. Ние твърдим: желаеме и можем да се присъединим към блока. В същото време обаче в София от най-високо равнище ни вършат пречки за участието ни в Европейски Съюз и това е нездравословно за родината ни и нейните жители ", уточни още Заев.

"Гражданите на Република Северна Македония ми дадоха мандат да вземам решение настоящи проблеми, а не основани през предишния век ", добави министър председателят.

Заев за следващ път акцентира, че въпросът за националната македонска еднаквост няма да бъде поставян на разискване с други страни. Този въпрос не е предмет на договаряния, удостовери позицията си той, написа Novini.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР