Блокадата на входовете на Пловдив се оказа препятствие за тръгналите

...
Блокадата на входовете на Пловдив се оказа препятствие за тръгналите
Коментари Харесай

Блокадата в Пловдив: Колоната на един от входовете на града достигна километър

Блокадата на входовете на Пловдив се оказа затруднение за тръгналите на път без основателна причина. По всички 13 входно-изходни артерии на регионалния град са построени КПП-та. На пътя към Карлово, Хисаря и Автомагистрала „ Тракия” опашката от коли надминаваше километър, само че последователно стартира да се стопява.
От полицията в града приканиха работодателите да побързат с издаването на служебните бележки. „ В първите дни ще създадем взаимни отстъпки, само че се обръщаме към работодателите да си основат нужната организация в границите на днешния ден, с цел да дават тези удостоверения на работещите при тях”, сподели старши комисар Йордан Рогачев- шеф на ОД на МВР- Пловдив.
Много хора, попаднали в блокадата, се оплакаха, че не могат да стигнат до възрастните си родители в околните села, с цел да им доставят хранителни артикули и медикаменти. „ Майка ми е болна, сама е на село би трябвало да отида да и изпера, да й сготвя, да й занеса лекарствата”, изясни пътуваща жена.
Минути по-късно полицията я пусна с претекст, че няма да остави възрастни хора без медикаменти и храна. „ Обръщението и молбата ни е да не се злоупотребява с доверието на полицаите”, добави Рогачев.
Автобусите, които влизат и излизат от града също подробно се ревизират. Пътниците, качили се без основателна причина, се смъкват от автобусите на място.
Органите на реда откриха и първите извършители на възбраната, пробвали да влязат в Пловдив по черни пътища. Те ще бъдат санкционирани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР